CDON byter ut sin VD med omedelbar verkan

E-handelsbolaget CDON Group tillkännager idag att Ola Strömberg utsetts till ny VD för dotterbolagen CDON.com och Tretti.se. Han efterträder därmed nuvarande VD:n, Christian Eriksson med omedelbar verkan. Flera medier spekulerar nu om Christian Eriksson fått sparken, och varför.

CDON Group har utsett en ny VD för koncernens nätbutiker CDON.com och Trettis.se. Ola Strömberg kommer att med omedelbar verkan ta över rodret efter Christian Eriksson som utsågs till vd för Cdon.com 2011, och för Tretti.se i januari i år.

Och nu ryktas det om att Christian Eriksson fått sparken i flera medier. Han själv vill dock inte berätta om vad som hänt.

Annons
Annons

– Det kan jag inte kommentera, du får fråga styrelsen vad som ligger bakom beslutet, säger Christian Eriksson till Aftonbladet.

Inga kommentarer

Inte heller CDON vill kommentera beslutet närmare och Paul Fischbein, koncernchef och VD för CDON Group, pratar hellre om den nytillträdde VD:n.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Ola Strömberg som ny VD för CDON.com och Tretti.se. CDON.com tar nu nästa steg mot att bli Nordens ledande fullsortimentsvaruhus på nätet, säger Paul Fischbein.

Ola Strömberg är född 1971 och kommer närmast från rollen som global VD för konsultföretaget, Mercuri International Group. Han har tidigare innehaft ett flertal ledningspositioner inom exempelvis Modern Times Group, Spray Ventures och Oriflame.

– Ola Strömberg tillför den typ av ledarskap som krävs för att nå det ambitiösa målet. Han är en stark ledare med erfarenhet från att framgångsrikt drivit förändringsprocesser, framförallt i försäljningsorienterade organisationer, säger Paul Fischbein.Källa: Press, Aftonbladet
På bild: Ola Strömberg

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!