CDON hamnar i blåsväder kring prishöjning

Årets utmanare inom datorbutiker på nätet, CDON.com, har hamnat i blåsväder kring sina datorpriser. E-handelsjätten lanserade tidigare i år en egen datorserie vid namn Thor. Det är dessa datorer som för några dagar sedan chockhöjdes med flera tusen kronor.

Nyhetssajten IT24 rapporterar att flera kunder hört av sig och undrat varför datorerna helt plötsligt ökat i pris utöver det vanliga. Enligt Sverige VD:n Christan Eriksson ska det vara ett misstag och den mänskliga faktorn som legat bakom:

– Det är den manuella hanteringen som har gått fel. Det här är ett misstag där någon har glidit med fingrarna, men vi har justerat det nu. Vi har 10 miljoner artiklar, så ibland inträffar det handhavandefel, säger Christian till IT24.

Annons

Det ska alltså handla om ett enkelt misstag även om det är flera modeller som helt plötsligt stigit ordentligt i pris. Något man kan följa hos till exempel Prisjakt (1, 2, 3).


Prisutvecklingen för CDON:s Thor Computer Alda

Det är också en ny produktgrupp som CDON satsar stora resurser på och därmed borde ha extra bra koll på. När IT24 frågar om det var ett försök att höja priserna inför jul svarar de följande:

– Absolut inte. Vi är en renodlad e-handlare och den här verksamheten är så transparent. Att jobba på det viset är inget som intresserar oss, det hade vi inte kommit undan med, säger Christian till IT24.

Om någon råkat betala det höga priset så rekommenderar Christian Eriksson dem att höra av sig till CDON så justerar de priset.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!