CDON.com investerar i nytt centrallager på 25 000 kvm

CDON Group meddelar idag att man kommer samordna logistiken för CDON.com och effektivisera lagerverksamheten. Ett avtal om nytt lager har nu tecknats och merparten av CDON:s hjärta skall centraliseras i Ljungby.

I början av förra året tog CDON Group tag i sin lagerverksamhet och bildade ett nytt bolag bara för logistiken. Detta steg togs efter att koncernen haft en hel del problem med exempelvis Nellys lager. Efter det har flera justeringar skett kring de olika nätbutikernas lagerverksamheter.

Nyligen expanderade koncernen nätbutiken Trettis lager och nu är det dags för en lagerflytt för CDON.com, deras huvudbutik.

Annons

CDON Group meddelar att man samordnar merparten av lagerverksamheten till Ljungby för CDON.com. Det skall handla om en av landets största och mest moderna anläggningar för e-handel. I första etappen ska det vara en lageryta på 25 000 kvadratmeter som beräknas vara i full drift 2015.

Kostar 10-15 miljoner

CDON AB har tecknat ett avtal med Strålfors Svenska AB (PostNord) om etablering av det nya lagret och det är Strålfors som kommer driva det.

– Ett högmodernt och effektivt centrallager är en viktig konkurrensfaktor för en stor e-handlare som CDON.com, och en viktig del i den framgångsrika omställning vi genomför i bolaget. Med det nya centrallagret kan vi öka kostnadseffektiviteten samtidigt som kundupplevelsen förbättras med samordnade och säkrare leveranser, dessutom med en minskad miljöpåverkan, säger koncernchefen Paul Fischbein.

CDON.com skall idag ha elva lager i Norden och ett av dessa drivs redan idag av Strålfors, i Ljungby. När det nya lagret som alltså uppförs av Strålfors är i drift förväntar sig koncernen att CDON:s logistikrelaterade kostnader minskar betydligt.

– Det är glädjande för Strålfors att vi får uppdraget av CDON.com att uppfylla delar av deras kundlöfte. Vi vet att användning av smarta logistik- och kommunikationslösningar ger en stärkt konsumentupplevelse, säger Stefan Lager, chef för Division Fulfilment på Strålfors.

Flytten kommer att påbörjas det fjärde kvartalet 2014 och genomförs etappvis under 12 månader. Kostnaden för lagerflytten beräknas ligga på 10-15 miljoner kronor.

 

Annons

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!