CarpetVistas grundare går in i Malmöbolaget eValent

"Jag är imponerad av vad de åstadkommit".

E-handelsleverantören eValent meddelar idag att de tagit in en ny investerare och det är ingen mindre än Hossein Sadr. Hossein är grundare till den mycket framgångsrika e-handeln CarpetVista som säljer mattor för flera hundra miljoner via nätet.

Hossein kan alltså ett och annat om e-handel och han ska vara imponerad av e-handelsleverantören eValent som precis som CarpetVista har sitt säte i Malmö.

Annons

- Jag är imponerad av eValent, dess medarbetare och vad de åstadkommit. ​Jag är säker på att min bakgrund och erfarenhet av att driva en framgångsrik internationell e-handel är fördelaktigt och kommer tillföra en hel del i vår framtida utveckling av bolaget och dess kunder. Det känns både spännande och hedrande att få vara med på en sådan resa och kunna bidra med ett innovativt tankesätt, säger Hossein Sadr.

“Oerhört stolta över att få in Hossein”

Grundaren av eValent, Runar Wahlgren, ska samtidigt vara mycket nöjd över att ha fått in en så pass erfaren e-handlare i företaget.

- Vi är oerhört stolta över att få in Hossein Sadr och hans erfarenhet av att driva framgångsrika e-handelsbolag. Jag är övertygad om att detta blir en bra matchning. Det händer mycket i leverantörsleden just nu och vi känner oss redo för att vara med och driva den utvecklingen, säger Runar Wahlgren, grundare av eValent.

"Fler fantastiska människor"

E-handelsleverantören fyllde nyligen 10 år och tillsammans med Hossein ska man nu ta nästa steg på bolagets resa. Först på agendan står tydligen nyrekryteringar.

- Nu ska vi ut och hitta utvecklartalanger som vill jobba i en innovativ och händelserik miljö. Jag ser fram emot den resa vi ska göra och hoppas kunna gå snabbt fram genom att styrka vårt team med fler fantastiska människor, säger Sara Ali, VD på eValent.

Evalent ska idag bestå av 28 medarbetare och företaget omsätter över 28 miljoner kronor. Investeringen sker via Hosseins bolag Indexon.

Hur stor är investeringen?

- Det är ett förvärv av majoritetsposten i eValent för Hossein. Jag och Runar har också återinvesterat med betydande poster, svarar Sara Ali.

Annons

Annons