Citiboard spänner musklerna med ny Klarna-lösning

Nätloppisen rullar ut en ny betallösning från Klarna som erbjuder betalgaranti även till privatpersoner.

Citiboard, som lanserades i början av 2013, har sedan starten lockat både investerare och användare. Idag har sajten, som inte hymlar med att man vill utmana Blocket, över 250 000 medlemmar och mer än 350 000 produkter till salu.

I ett försök att ta ytterligare marknadsandelar satsar man nu på en ny betalningslösning från Klarna för handel mellan privatpersoner för köp och säljsidor. Något som innebär att en köpare kan beställa hem en vara och sedan betala i efterskott genom Klarna som garanterar att säljaren får sina pengar.

Annons

– Som en av det första köp & säljplattformarna i världen gör vi det nu säkrare och enklare att handla begagnat på nätet mellan privatpersoner, säger Daniel Tidebrink, VD Citiboard.

Kort, faktura, delbetalning eller Swish

Hur den nya lösningen skiljer sig från den Tradera använts sig av är oklart men genom samarbetet kan Citiboard garantera att säljarna får betalt, och som köpare får man hem varan innan den behöver betalas. Köp som betalas med Klarna omfattas av Klarnas köparskydd.

Tanken är att lösningen ska ersätta betalningar med kontanter och köparen kan betala varan med kort, på faktura, delbetalning eller via Swish.

– Samarbetet med Citiboard är ett viktigt steg för Klarna i vår strävan att även erbjuda samma enkelhet och trygghet när användare vill köpa saker begagnat direkt av varandra, säger Sebastian Siemiatkowski, VD och grundare på Klarna.

Annons