City Gross flyttar plocket till butikerna – 33 personer får gå

Lägger om sin e-handelslogistik.

City Gross e-handelsbeställningar av lösplock kommer framöver att packas i företagets butiker, medan de färdiga matkassarna fortsatt kommer att hanteras från två terminaler. Det meddelar livsmedelsjätten i ett pressmeddelande.

- Framöver kommer våra lösplocksvaror i online-butiken att plockas i den lokala butiken, vilket medför ett bredare sortiment, fler lokala varor, flexiblare utlämningstider, mindre miljöpåverkan och ett minskat matsvinn, säger City Gross marknads- och e-handelschef Henrik Weiden i en kommentar.

Annons

"Många kunder vill hämta själv"

City Gross räknar med att förändringen ska innebära fler och mer flexibla utlämningstider för de kunder som väljer att själva hämta upp sina e-handelsbeställningar.

- Det är något som många kunder efterfrågat eftersom de inte vill få maten hemkörd till dörren utan, ur miljösynpunkt, vill hämta den själv i samband med andra inköp, motiverar företaget.

Även om de färdigplanerade matkassarna även i fortsättningen kommer att packas i City Gross två terminaler, som ligger i Staffanstorp och Tumba, innebär förändringen att en del uppsägningar kommer att äga rum.

"Tror på det lokala engagemanget"

Företaget räknar med att personalstyrkan på terminalerna kommer att minska med totalt 33 personer som ett resultat av det ändrade e-handelsupplägget. Tanken är dock att flytten av lösplocket kommer att innebära både organisatoriska och miljömässiga fördelar.

- Vi tror på det lokala engagemanget i butiken. Det är där vår personal möter våra kunder även i andra situationer och på sätt kommer det att bli mycket enklare att hantera e-handelsrelaterade frågor, som exempelvis reklamationer och ersättningsvaror om någon vara skulle vara tillfälligt slut, säger Henrik Weiden.

Att överge logistikhubbar till förmån för plock i de egna butikerna är en strategi som IKEA nyligen också visade upp. Möbelföretaget ställer in sin planerade e-handelsterminal i Malmö för att istället använda sina varuhus som e-handelslager.

LÄS ÄVEN: IKEA om chockbeskedet: "Ger kunderna snabbare leveranser"

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!