Clas Ohlson firade 100 med krossat rekord och sajtkrasch

Mer än dubbelt så stor försäljning som under det gamla rekordet.

Igår var en stor dag för Clas Ohlson. Företaget hade då funnits i 100 år och detta firades med pompa och ståt - och framförallt med en rejäl rea. Dagen till ära sänktes priset med 25 procent på i stort sett hela sortimentet och detta kommunicerades till samtliga 2,3 miljoner medlemmar.

Sajten gick ner redan klockan nio

Många kände alltså till den stundande rean, som gällde både i företagets butiker och i e-handeln. På Clas Ohlson hade man räknat med en stor anstormning och laddat upp inför den stora dagen, men det hjälpte inte. Redan klockan nio på förmiddagen kraschade sajten, som en följd av det stora trycket från köpsugna kunder.

Annons
Annons

- Vi hade väldigt fina erbjudanden, både i butik och i e-handeln. Vi hade räknat med mycket trafik, men det blev mycket mer än vi hade kunnat förutse, säger företagets kommunikationschef Niklas Carlsson till Ehandel.se. 

"Extremt bra trafik och försäljning"

Den kraschade sajten lyckades man dock ganska snabbt komma till rätta med och den höll sig sedan under den resterande tiden av de 24 timmar som rean pågick.

- När vi hade fått ordning på sajten så hade vi extremt bra trafik och försäljning under hela dagen, berättar Niklas Carlsson.

Anstormningen ledde även till att Clas Ohlson slog nytt e-handelsrekord, både i vad gäller försäljning och antal besökare på sajten.

Dubbelt upp för förra rekordet

Exakt hur mycket det såldes för under det stora dygnet vill Niklas Carlsson inte berätta, men efter att ha kontrollerat saken med företagets e-handelsavdelning kan han meddela att rekordet i e-handeln innebar att de sålde för dubbelt så mycket som de gjorde förra gången det sattes ett liknande försäljningsrekord.

Kommer ni att klara av att skicka ut allt som folk har beställt?

- Ja, absolut! Vi har varit förberedda på en stark försäljning, så nu jobbar vi med att skicka iväg leveranserna.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!