Click & Collect större än någonsin i mellandagarna

REA-shoppingen sker från soffan.

Juldagen ska vara Elgigantens nästa största handelsdag på hela året och i år verkar inte ha varit något undantag. Elektronikjätten rapporterar nu att e-handeln ökade med 15 procent den 25 december, jämfört med i fjol.

- Det har blivit en tradition för många att handla hemelektronik och vitvaror under juldagen. Trots en rekordstark start från förra året att jämföra oss med, så ökade e-handeln med hela 15 procent under dagen, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

Annons

Det som präglar mellandagsrean är dock click & collect, alltså att beställa på nätet och sedan hämta upp i butik. Nära 55 procent av kunderna valde nämligen denna beställningsmetod under juldagen hos Elgiganten.

"Ett väldigt starkt samband"

Många sägs ha gått upp tidigt på juldagsmorgonen men alltså inte tagit sig till varuhusen direkt, utan istället beställt varorna hemifrån.

- Vi ser ett väldigt starkt samband mellan e-handeln och försäljningen i varuhusen. Närmare 55 procent av e-handelsköpen var så kallade click and collect, där kunderna valde att beställa sina produkter på nätet för att sedan hämta dem i ett varuhus, säger Niclas Eriksson.

Elgiganten räknar nu med ett fortsatt bra tryck över den långledighet som många tagit över jul och nyår.

- I år är det många som tagit extra ledigt och är långlediga över jul och nyår, så vi räknar med att efterfrågan kommer att vara väldigt stor de kommande dagarna. Vi vet också att vi kan möta upp den efterfrågan väldigt bra, säger Niclas Eriksson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!