Collector och NFT Ventures investerar i skönhetssajt

Den svenska e-handels- och skönhetssajten Glamma blir Collectors första startupinvestering.

I juni rullade Collector Bank ut en ny kassalösning som kombinerat med ett analysverktyg ska ge e-handlarna större insikt i vilka deras kunder är. Ungefär i samma veva inledde man ett samarbete med riskkapitalbolaget NFT Ventures.

Via Collector Ventures, som satsningen heter, ska bolaget fokusera på investeringar i FinTech-bolag och nu har man gjort sina första två investeringar. Förutom brittiska Credit Kudos går man enligt Di Digital in med 9 miljoner kronor i skönhetssajten Glamma.

Annons

– Investeringarna i Glamma och Credit Kudos är ytterligare ett bevis på att Collector är med och leder förändringen av den finansiella industrin, säger Collectors VD, Stefan Alexandersson.

Från vård till skönhet

Glamma lanserades i oktober 2015 och är en kombinerad e-handels- och skönhetssajt där kunder kan boka manikyr eller köpa produkter från olika skönhetssalonger.

Ett helt nytt bolag är man dock. Glamma är nämligen ett varumärke inom hälsobolaget Bokavård som vill göra det enklare att boka vårdbehandlingar på nätet.

– Vår vision med Glamma är att bygga en betydande marknadsplats men även hjälpa segmentet att utvecklas tekniskt. Vi hjälper en annars analog bransch att utveckla sin affär genom att möta kunderna där de finns. Collector, med sin innovativa kultur och kunskap av transaktionsintensiva affärer utgör en stark och lämplig partner att utveckla Glamma vidare, säger Amir Mofidi, VD på Glamma.

Annons