DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

Contentor tar bort trösklar och krossar sin budget

Den flitiga Emeet-partnern Contentor är givetvis med när konferensen avslutar årets turné med ett besök i Stockholm.

Inför varje Emeet intervjuar vi de partners som kommer till evenemanget i syfte att ge en bild av vad de gör. På Emeet Stockholm är det endast de leverantörer som är partners som kommer att närvara under dagen.

Inför förra årets Emeet i Stockholm berättade Contentors VD Rebecca Brodd att hennes bolag bland annat var på väg in i Tyskland. Och året som gått har varit händelserikt för Contentors del. Bolaget har bland annat tagit in 1,5 miljoner i riskkapital, anställt två utvecklare, startat koncern- och systerbolag och kanske framför allt; investerat i tekniken.

- Nu under sommaren har vi rullat ut vårt API och den första Magentomodulen som vi faktiskt har två kunder i. API:et har vi också vår första kund live i sedan sommaren, berättar Rebecca Brodd.

Annons

Många uppdrag från Tyskland

För en tid sedan berättade vi om Contentors nya översättningsverktyg som skulle automatisera administrationen kring företagets uppdrag. Tidigare skickades texterna fram och tillbaka mellan kundbolagen och Contentor, men med den nya tekniken ska hela processen ha blivit betydligt smidigare.

- Vi har tagit bort de stegen så att man i sin e-handelsplattform eller PIM-system kan integrera mot vårt dynamiska API och enkelt kan skicka den info man har och till vilket språk det ska. Våra skribenter och översättare jobbar som de alltid har gjort och sen skickas leveransen tillbaka per automatik.

Hittills har företaget alltså testat den nya tekniken med tre kundföretag och resultaten har varit goda. Rebecca Brodd räknar med att Contentor slår sin budget för verksamhetsåret med mellan en och en och en halv miljon.

- Vi har varit ganska framgångsrika på de nordiska marknaderna och det vi har sett i år är att Tyskland är hett. Många vill in i Norge så vi har en stark norsk avdelning. Men vi har levererat otroligt mycket tyska ord och även översatt många tyska texter till svenska. Så det är alltså tyska företag som har hittat oss, vilket är jättekul.

Vill ge tillbaka till e-handlarna

Contentor har varit med som partner till Emeet vid ett flertal tillfällen och ser stora fördelar med konferensens upplägg. När eventet efter stopp i Helsingborg och Göteborg den 20 oktober landar i huvudstaden är översättningsbyrån återigen med som partner.

- Vi tycker att det är ett bra sätt att ge tillbaka till e-handlarna. Vi kan bidra med vår kunskap men också ge tillbaka ekonomiskt. Vi älskar e-handel och går det bra för e-handlarna går det bra för oss. Vi ser Emeet som ett bra sätt att bidra, säger Rebecca Brodd.

Lär ni er något också från gång till gång?

- Ja, absolut. Man får ju ta pulsen på vad som är flaskhalsar, vad är problem, vad är framgångsrikt. Vi lär känna hela kundens problematik även om vi bara löser en del av det med text och översättning. Så det är jätteintressant.

Annons

Rebecca Brodd tror att det kommande året blir en spännande resa, och menar att Contentor är en “mycket trevligare leverantör att ha att göra med" när de administrativa delarna nu har automatiserats.

- Vi kommer ju att kunna ta fler uppdrag än vad vi gör i dag. Ibland har vi fått säga nej för att vissa filformat inte stöds av vår mjukvara och så vidare, och det är sådana trösklar vi nu jämnar med marken.

Ansök här för din biljett till Emeet Stockholm. 

Annons