CoolStuff slog 200 miljoner och tripplade resultatet

Säljer nu på Amazon.

Tidigare i år berättade e-handelsföretaget Coolstuff om sitt beslut att outsourca hela lagret till en TPL-aktör i Helsingborg. I samma veva avslöjade medgrundaren Christian Omander att företagets omsättning under det dåvarande räkenskapsåret beräknades komma upp i ungefär 200 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Jätten CoolStuff outsourcar hela sitt e-handelslager

Annons

Reserverade sig för tullkostnader

CoolStuffs räkenskapsår tog slut den 31 maj, och nu kan vi avslöja att företaget lyckades nå sina förväntade 200 miljoner kronor i omsättning. Det innebär en tillväxt på 8 procent. Men det räcker inte där. E-handelsföretaget har även lyckats öka sitt resultat från 2,9 till 8,4 miljoner kronor.

- Årets resultat påverkades positivt med 2,3 miljoner kronor på grund av en vändning av en reservation som gjordes i föregående års bokslut avseende befarade tullkostnader, skriver CoolStuff i sin årsredovisning.

LÄS ÄVEN: CoolStuff trötta på regelkrångel - anlitar hjälp utifrån

Ska satsa i Storbritannien

Utöver den nya lagerlösningen, som kommer att gälla från och med september i år, har CoolStuff en annan stor nyhet att dela med sig av.

- Bolaget har börjat sälja en del av sitt sortiment av egna varumärken via Amazon.

CoolStuff har sedan tidigare filialer i Danmark, Tyskland, Finland och Norge, och säljer dessutom globalt via sajten coolstuff.com. Och den internationella delen av verksamheten förväntas växa det här året.

- Vi har många spännande projekt framför oss, till exempel en större satsning på CoolStuff i Storbritannien, sade Christian Omander till Ehandel.se i våras.

Annons
Annons