Search
Close this search box.
ANNONS

CoolStuff slog 200 miljoner och tripplade resultatet

CoolStuff slog 200 miljoner och tripplade resultatet
CoolStuffs Malmรถ-lager som snart har gjort sitt
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Sรคljer nu pรฅ Amazon.

ANNONS

Tidigare i รฅr berรคttade e-handelsfรถretaget Coolstuff om sitt beslut att outsourca hela lagret till en TPL-aktรถr i Helsingborg. I samma veva avslรถjade medgrundaren Christian Omander att fรถretagets omsรคttning under det dรฅvarande rรคkenskapsรฅret berรคknades komma upp i ungefรคr 200 miljoner kronor.

Lร„S ร„VEN:ย Jรคtten CoolStuff outsourcar hela sitt e-handelslager

Reserverade sig fรถr tullkostnader

CoolStuffs rรคkenskapsรฅr tog slut den 31 maj, och nu kan vi avslรถja att fรถretaget lyckades nรฅ sina fรถrvรคntade 200 miljoner kronor i omsรคttning. Det innebรคr en tillvรคxt pรฅ 8 procent. Men det rรคcker inte dรคr. E-handelsfรถretaget har รคven lyckats รถka sitt resultat frรฅn 2,9 till 8,4 miljoner kronor.

- ร…rets resultat pรฅverkades positivt med 2,3 miljoner kronor pรฅ grund av en vรคndning av en reservation som gjordes i fรถregรฅende รฅrs bokslut avseende befarade tullkostnader, skriver CoolStuff i sin รฅrsredovisning.

Lร„S ร„VEN:ย CoolStuff trรถtta pรฅ regelkrรฅngel - anlitar hjรคlp utifrรฅn

Ska satsa i Storbritannien

Utรถver den nya lagerlรถsningen, som kommer att gรคlla frรฅn och med september i รฅr, har CoolStuff en annan stor nyhet att dela med sig av.

- Bolaget har bรถrjat sรคlja en del av sitt sortiment av egna varumรคrken via Amazon.

CoolStuff har sedan tidigare filialer i Danmark, Tyskland, Finland och Norge, och sรคljer dessutom globalt via sajten coolstuff.com. Och den internationella delen av verksamheten fรถrvรคntas vรคxa det hรคr รฅret.

- Vi har mรฅnga spรคnnande projekt framfรถr oss, till exempel en stรถrre satsning pรฅ CoolStuff i Storbritannien, sade Christian Omander till Ehandel.se i vรฅras.

Dela artikeln: