Cristina Stenbeck slutar som styrelseordförande i Kinnevik

Cristina Stenbeck lämnar posten som styrelseordförande i det svenska investmentbolaget som har flera stora e-handelsföretag i portföljen.

I början av mars meddelade Christina Stenbeck, storägare och styrelseordförande i Kinnevik, att hon lämnar posten som styrelseordförande i den tyska e-handelsjätten Zalando.

Nu väljer hon även att kliva av som styrelseordförande för familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik.

Annons

– Det har varit en enastående resa bestående av intensivt arbete och stora framgångar. Kinnevik är idag starkare än någonsin, med en fantastisk portfölj inom såväl mobiltelefoni som digitala tjänster och den starkaste balansräkningen i bolagets historia, säger Cristina Stenbeck.

Lämnar inte styrelsen helt

Christina Stenbeck har varit arbetande styrelseordförande för Kinnevik sedan 2013, men även om hon lämnar rollen som styrelseordförande, kommer hon att kvarstå i styrelsen. Som ny styrelseordförande föreslås sydafrikanen Tom Boardman som suttit i Kinneviks styrelse sedan 2011.

– Jag kommer fortsätta att stödja Kinneviks team i dess arbete att möta sina långsiktiga åtaganden gentemot sina aktieägare och portföljbolag som styrelseledamot. Som en aktiv representant för bolagets största aktieägare ämnar jag även fortsätta leda arbetet i Kinneviks valberedning, säger Cristina Stenbeck.

Kinnevik är storägare i bland annat Millicom, Tele 2, MTG och Metro, men även i de välkända e-handelsföretagen Qliro Group, Zalando, Rocket Internet, Lazada och Global Fashion Group. En sammanslagning av de fem e-handelsföretagen Dafiti, Jabong, Lamoda, Namshi och Zalora.

Annons