Cykelkraft köper konkurrent i jakten på 100 miljoner

Cykelkraft.se säger sig nu vara Sveriges största nätbutik för cyklar efter att man lagt vantarna på en branschkollega.

Nätbutiken Cykelkraft.se som vill revolutionera cykelhandeln på nätet växer nu med förvärv. Cykelkraft köper nämligen branschkollegan Cyclecomponents.com. Ett köp som sägs göra Cykelkraft till Sveriges största nätbutik för cyklar.

Bakom Cykelkraft finner vi Christoffer Tyrefors som är VD och delägare i bolaget tillsammans med Nordic Etail AB. Christoffer intervjuades nyligen av Ehandelspodden där han berättade om hur Cykelkraft jobbade med att föra över de klassiska säljkunskaperna till nätet.

Annons

Man satsar uppenbarligen även på att växa i och med uppköpet av Cyclecomponents. Omsättningen för Cykelkraft landade på 30 miljoner kronor för 2015, en tillväxt med 50 procent jämfört med året innan. Målet är dock en omsättning på 100 miljoner 2018-2019, något man i och med förvärvet sägs vara ett steg närmare.

Volym blir allt viktigare

- Cyclecomponents.com var ett prisfokuserat klassiskt 90-talsehandelsföretag där Tyskland och England länge var de uttalade konkurrenterna. Det vi pratat om länge, att svensk e-handel måste tillföra andra värden än pris eftersom vi inte kan konkurrera med tyskar på den punkten, håller alltså på att hända - inte minst i den här affären, säger Christoffer Tyrefors, vd på Cykelkraft.se.

Cykelkraft meddelar att volym blir allt viktigare inom e-handelsvärlden och köpet ska möjliggöra snabbare leveranser, större lagerhållning och mer fokus på kundtjänst. Den tidigare ägaren av Cyclecomponents, Andreas Moberg, blir nu onlineförsäljningschef på Cykelkraft.

- Cyclecomponents.com har ett väldigt brett sortiment och djup kunskap om branschen vilket gör att det känns otroligt bra att tidigare ägare Andreas Moberg nu är hos oss som onlineförsäljningschef. Hans kunskap, deras sortimentet, leverantörskontakter och kunder som han tar med sig är ovärderligt, säger Christoffer Tyrefors.

Annons