Cykelkraft utmanar butikerna med automatisk försäkring

E-handlaren har tagit fram Sveriges första automatiserade tjänst för att bli av med självrisken vid nätköp

Cykelkraft.se, som i början av året köpte upp branschkollegan Cyclecomponents, har tidigare sagt att man vill revolutionera cykelhandeln på nätet. Ett steg på vägen är enligt bolagets VD och delägare, Christoffer Tyrefors, att föra över de klassiska säljkunskaperna till nätet. Något han i höstas berättade om i Ehandelspodden.

Enligt Christoffer måste svensk e-handel tillföra andra värden än pris eftersom vi inte kan konkurrera med andra länder, som till exempel Tyskland, på den punkten. Nu tar Cykelkraft ytterligare ett steg längs den inslagna vägen.

Annons

Tillsammans med Solid Försäkringar har man tagit fram Sveriges första automatiserade tjänst för självriskelemineringsförsäkring i samband med cykelköp.

– Vi eftersträvar hela tiden att göra upplevelsen lika bra, om inte bättre, att köpa sin cykel online än i fysisk butik. Nu har vi även tagit fram en helt automatiserad lösning med namnet MyBike som löser problemet med att teckna självriskelimineringsförsäkringar, säger Christoffer Tyrefors, vd på Cykelkraft.se.

Första cykelbutiken på nätet

Enligt Christoffer är det enbart den fysiska handeln som kunnat erbjuda så kallade självrisk-elimineringsförsäkringar tidigare, en försäkring som täcker självrisken om cykeln skulle bli stulen. Något som tyvärr inte är helt ovanligt när det nu blivit dags att damma av den gamla järnhästen.

Cykelkraft påpekar att man därmed är den första cykelbutiken på nätet som erbjuder detta i Sverige med hjälp av sin tjänst MyBike där ramnummer, nyckelnummer och annan information sparas.

Efter köpet får kunden ett mail som meddelar att de har möjlighet att teckna en försäkring. I mailet finns en länk till en sida hos Cykelkraft där kunden fyller i personnummer och sedan är försäkringen i gång.

I MyBike sparas även alla cykelköp så att kunden kan logga in på Mina Sidor och hitta passande tillbehör och delar som passar cykeln. Och tack vare att ramnummer, låsnummer och stöldskyddsmärkningsnummer för cykeln sparas blir det lättare att få tillbaka cykeln om den skulle bli stulen.

Annons