Daniel Larsson tar över och DIBS satsar på e-kassa?

"Jobbat hårt på en ny helhetslösning"

Betalningsföretaget DIBS förra VD Eric Wallin lämnade sitt jobb vid årsskiftet, och nu står det klart att hans ersättare kommer att ta över VD-rollen på heltid. Valet föll alltså på Daniel Larsson, som sedan två år tillbaka är företagets vice VD.

Totalt sett har Daniel Larsson arbetat i fem år på DIBS och har enligt ett pressmeddelande en viktig roll i arbetet med att ta fram lösningar för betalningar på nätet.

Annons
Annons

- Nets investerar mer än någonsin i e-handel och vi vill använda DIBS mycket starka marknadsposition i Sverige för att accelerera utvecklingen. Vi arbetar intensivt inom Netsgruppen för att snabbare och med större kraft komma ut med nya tjänster till kunderna och Daniel har en nyckelroll i det arbetet, kommenterar Asger Hattel, avdelningschef på Netsgruppen, i ett pressmeddelande.

"Ny helhetslösning" på gång

DIBS passerade nyligen 2 miljarder transaktioner och enligt Daniel Larsson har hans företag under det senaste året arbetat hårt för att “bygga nästa generations betallösningar”.

- Den första konkreta tjänsten "Kom ihåg mig" lanserades i höstas, och snart släpper vi också en ny helhetslösning som vi arbetat intensivt med och som kommer göra det superenkelt att både ta betalt och betala på nätet, säger Daniel Larsson i pressmeddelandet.

Den nya helhetslöningen verkar vara en stor del av företagets framtida fokus då man vill förenkla e-handlarnas betalningar och även fysiska butikers.

- Målet är kompletta och heltäckande lösningar så att man endast behöver vända sig till en part för betalningar såväl på nätet som i fysiska butiker, säger Asger Hattel.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!