Daniel Wellington förlorar rättstvisten mot Ur & Penn

Får punga ut med över en halv miljon.

För en månad sedan kunde vi berätta att Daniel Wellington valt att stämma det svenska företaget Ur & Penn, då e-handlaren tyckte att konkurrenten hade tagit fram en klocka som var i det närmaste en kopia av en av Wellingtons mest populära egna klockor.

LÄS ÄVEN: Daniel Wellington stämmer detaljhandlare för klockkopia

Annons

Daniel Wellington krävde även att få information av Ur & Penn om vem som hade tillverkat de påstådda kopiorna och krävde att tillverkningen skulle stoppas. Så blir inte fallet, rapporterar nu Di Digital. Orsaken är, enligt Patent- och marknadsdomstolen, att Wellingtons klocka inte är tillräckligt unik för att skyddas av upphovsrätt.

Ville tvinga fram sociala medier-erkännande

Daniel Wellington å sin sida hade istället krävt att Ur & Penns klockor skulle förstöras och att företaget skulle betala skadestånd - samt tvingas att sprida domstolens beslut genom annonser på sociala medier.

Dessutom krävde Daniel Wellington att Ur & Penns klockor skulle förstöras, att Ur & Penn skulle betala skadestånd och att Ur & Penn skulle tvingas sprida domstolens beslut genom annonser i sociala medier.

Får betala rättegången

Detta ska Ur & Penn dock ha vägrat, enligt domen. Och domstolen går nu alltså på Ur & Penns linje. Nu blir det istället Daniel Wellington som får stå för rättegångskostnaderna på drygt 600 000 kronor. Förvisso småpengar för Filip Tysander.

Annons