Daniel Wellington gör en miljard i vinst

En av de två omsatta miljarderna under förra året var ren vinst.

Att omsätta två miljarder och gå nästan en miljard med vinst, går det? Ja, tydligen. Det är nämligen precis vad svenskgrundade klockföretaget Daniel Wellington lyckats med, enligt företagets egen årsredovisning som kom idag.

Två miljarder i vinst på fyra år

Av den framkommer att företagets vinst under 2016 landade på över 960 miljoner kronor, rapporterar Breakit. Enligt dem ska Daniel Wellington ha gjort en ren vinst på två miljarder kronor under de senaste fyra åren.

Annons

Samtidigt är företagets historia är minst sagt speciell. Personen med namnet Daniel Wellington är i själva verket en brittisk gentleman som hade ett stort intresse för att matcha sina vintageklockor med sina gamla Natoband. Under en resa i Australien stöter denna gentleman av en slump på svensken Filip Tysander - som blev så inspirerad av mannens unika intresse att han grundade företaget och uppkallade det efter Daniel Wellington själv.

Tog ut 150 miljoner

Med minst sagt framgångsrik marknadsföring i sociala medier, bland annat med hjälp av flera influencers, har klockmärket nu nått dit de är idag och framgångarna är uppenbara. 150 miljoner ska Tysander nu ha plockat ut till sitt ägarbolag JFT och bara under förra året utökades personalstyrkan från 90 till 123 personer, enligt årsredovisningen.

Enligt Breakit ska Filip Tysander tidigare i år även ha köpt Klarna-aktier för 50 miljoner.

Annons