Dansk E-handel fortsätter att sätta nya rekord

Det är då inget fel på danskarnas köplust. Under årets första sex månader spenderades det nästan 44 miljarder danska kronor på nätet.

Våra danska e-handelsvänner har fått en bra start på året. Under perioden januari till juni har det näthandlats för inte mindre än 43,7 miljarder danska kronor. Föga överraskande är det nytt rekord och en ökning med 21 procent jämfört med samma period föregående år.

– Vi har spenderat mer än 7,5 miljarder mer på e-handel under detta halvåret jämfört med samma period förra året. Det är den största omsättningsökningen som vi någonsin har sett under en sexmånadersperiod, säger Anette Falberg, VD för FDIH.

Annons

Fullt upp i jul

Falberg påpekar samtidigt att e-handeln inom kort väntas stå för en fjärdedel av danskarnas konsumtion, och att om den positiva utvecklingen fortsätter under de resterande sex månaderna, kommer det att e-handlas för runt 90 miljarder kronor innan året är slut. Att jämföra med 73,6 miljarder danska kronor 2014.

– Vi vågar redan redan nu peka på det faktum att posten och andra distributörer kommer att få fullt upp med att leverera paket i december då e-julhandeln 2015 kommer att ligga runt den magiska gränsen på 10 miljarder kronor, säger Annette Falberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!