Dansk e-handlare fick nog – fångade bedragerska själv

En e-handlare i Danmark fick nog av att hans polisanmälningar om bedrägerier inte ledde någonstans.

Den danska elektronikhandlaren Allan Makhoul har stora problem med att kunder handlar i hans e-handel med stulna kontokort. Enligt en artikel på tvmidtvest.dk förlorar Allan Makhoul uppemot 200 000 danska kronor om året på bedrägerierna. Bara den senaste månaden ska han ha förlorat varor till ett värde för uppemot 45 000 kronor, och trots att han polisanmäler alla bedrägerier har det inte fått någon effekt.

- Jag blir bara så trött på det. Vi har provat att prata med polisen. Vi har anmält alla ärenden till dem och inte ett enda av dem har klarats upp, säger han till TV Midtvest.

Annons

Nu har Allan Makhoul valt att hjälpa utredningarna på traven. När en kvinna som vid två tidigare tillfällen hämtat varor som visat sig vara betalda med stulna kort på nytt kom in i hans butik, gjorde han helt enkelt en så kallad civil-anhållan.

Bedrägerier för 22 miljoner i år

Han konfronterade kvinnan med sina uppgifter och sparade en inspelning i sin mobiltelefon som bevismaterial. Kvinnan, som nu är misstänkt för medverkan till bedrägeri, medger att hon hämtat upp varorna men hävdar att hon inte visste att betalningen var gjord med stulna kort.

Enligt TV Midtvest har liknande bedrägerier för inte mindre än 22 miljoner anmälts i Danmark hittills i år, och den danska polisen medger att brotten inte är lätta att lösa.

- Det kan vara rätt komplicerat och besvärligt. Det kanske sitter en man i Italien med ett stulet kort som han handlar varor i Danmark med. Sen är det någon i Danmark som får betalt av honom för att hämta upp varorna, säger Ole Henriksen, polisinspektör hos polisen på mellersta och västra Jylland.

Annons