De satsar 176 miljarder på att näthandeln tar över

Köper 17 miljoner kvadratmeter lageryta.

Bloomberg rapporterade häromdagen om en jättedeal inom logistikfastigheter. Det amerikanska private equity-bolaget Blackstone har nära nog dubblat sin lageryta i USA. Företaget har köpt logistikfastigheter på totalt 17 miljoner kvadratmeter för 18,7 miljarder dollar, eller runt 176 miljarder kronor.

Enligt Bloomberg satsar Blackstone på den så kallade Amazon-effekten och att "framtidens köpcentrum" helt enkelt är stora distributionscentraler som drivs av e-handelsföretag.

Annons

Möter efterfrågan på e-handel

Blackstone köper fastigheterna av företaget GLP Pte Ltd, som ska vara USA:s näst största ägare av logistikfastigheter i USA. Blackstone hymlar inte heller med att det i grund och botten är en satsning på e-handeln och dess tillväxt.

- Vi ser fram emot att bygga vidare på vår befintliga portfölj för att möta den växande efterfrågan på e-handel. Vår globala skala och förmåga att utnyttja differentierade investeringsstrategier gjorde det möjligt för oss att erbjuda en one-stop-lösning för GLP:s högkvalitativa portfölj, säger Kenneth Caplan, global chef på Blackstone Real Estate, i en kommentar till köpet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!