De stora e-handlarna ökar på Ebays marknadsplatser

Över tusen "miljonbolag" bara i Tyskland.

Tyskland och Storbritannien ska numera stå för 30 procent av Ebays omsättning på runt 9 miljarder dollar. Detta rapporterar Reuters efter att Ebay släppt nya siffror under tisdagen.

Samtidigt kan man konstatera att verksamheterna som omsätter flera miljoner på marknadsplatsen har ökat markant de senaste åren. Antalet e-handlare som omsätter över en miljon euro, och säljer via Ebay, ska ha ökat från 731 till 1095 i Tyskland, under åren 2013 till 2016.

Annons

Storbritannien har samtidigt fått se Ebay-säljare som omsätter över en miljon pund öka från 443 till 663 stycken under de senaste fyra åren. “Miljonbolagen” har därmed ökat med 50 procent på Ebays nyckelmarknader i Europa. Ebays omsättning i dessa länder ska dock ha minskat på grund av valutaförändringarna gentemot dollarn.

Inte så mycket auktioner längre

Ebay, som började som en auktionssajt, meddelade också nyligen att man numera är mer av en fastpris-marknadsplats. Runt 80 procent av varorna som säljs via marknadsplatsen ska numera ha ett satt pris, istället för en budgivning.

Efter Tyskland och Storbritannien ska Italien flyta upp som nummer tre när det kommer till antalet miljonbolag på marknadsplatsen.

USA står för över 40 procent av Ebays omsättning, och är därmed den största marknaden följt av Europa. Andra stora marknader för Ebay är Australien och Sydkorea.

Annons