Den 30 juni lanserar IKEA sitt nya e-handelskoncept

Datumet för Sverige-premiären av möbeljättens nya format, IKEA Service och pick-up, på Enebyängen Handelsplats i Stockholm är nu spikat.

Ehandel.se kunde tidigare i våras berätta att IKEA planerar att öppna en showroom-butik med dygnet runt-utlämning i norra Stockholm. Formatet, som är helt nytt i Sverige, ryms på en tjugondel av ett traditionellt varuhus och binder ihop varuhusen med den växande e-handeln.

Nu är datumet för den svenska lanseringen bestämt och den 30 juni slår man upp dörrarna.

Annons

– Det känns otroligt spännande att snart få visa upp det nya, nära IKEA i Enebyängen. Med IKEA Service och pick-up skapar vi nya möjligheter att handla hos oss, säger Milena Vujicic, Service och pick-up Manager, IKEA Enebyängen.

Begränsat utbud på plats

Den nya butiken är ungefär 2 000 kvadratmeter stor och enligt möbeljätten är satsningen ett sätt att bli mer tillgängliga. Utöver att kunderna kan hämta ut sina paket kan de även lägga beställningar på plats, planera kök, badrum och garderober samt shoppa från utvalda delar av sortimentet.

– Vi vill vara nära våra kunder och göra det smidigare att komma till IKEA. Vi vet att Stockholmarna gärna handlar på Internet och hämtar sina paket när det passar dem. Med IKEA Service och pick-up möter vi detta behov och skapar även förutsättningar för en mer nära och personlig upplevelse, säger Cia Fritzon Gårdnäs, ställföreträdande landschef IKEA Sverige.

Annons