Deras klocktjänst tog hem Young E-business of the Year

Vinnarna korade i ny e-handelstävling.

Simon Ramnö, Simon Mäntylä, Rasmus Huldt och Ludvig Lillengård har genom sitt företag Tempus Novum utsetts till vinnare i tävlingen Young E-business of the Year. Tävlingen, som betalföretaget Payson står bakom, syftar till att uppmärksamma unga entreprenörer som med nyskapande idéer har gett sig in i e-handelssvängen. 

Får stipendium på 10 000 kronor

Tempus Novum har tagit fram en onlinetjänst för renovering av klockor.

Annons

- Du skickar enkelt in din klocka för att få den lagad eller uppfräschad och när klockan är servad skickas den tillbaka, förklarar Payson vinnarnas bidrag i ett pressmeddelande.

För att få utmärkelsen Young E-business of the Year, som också är tänkt att uppmuntra unga personer till att börja med e-handel, måste man vara mellan 15 och 25 år gammal. Vinnaren får ett stipendium på 10 000 kronor.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltagit i tävlingen. Det har varit fantastiskt att ta del av alla affärsidéer som har skickats in till oss. De är ett bevis på att Sverige är fullt av kreativa och digitala entreprenörer. Vinnaren Tempus Novum har en mycket smart idé som underlättar människors vardag. Affärsidén är unik, fyller ett behov som många har och juryn skulle personligen vilja använda den här tjänsten, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson.

Tonåringar placerades i topp

Utöver Tempus Novum, som alltså tog hem förstaplatsen, har Payson utsett fyra andra finalister. Bland dem finns bland annat ett företag som tillverkar och säljer ett slags unika glasstrutshållare, och ett bolag som låter kunden designa sin egen pyjamas på nätet. Alla fem bidrag som placerade sig i topp hade i år skickats in av personer som är i gymnasieåldern.

Annons