Desenios braksuccé: Gick från 99 till 237 miljoner på ett år

Har vuxit med över 5 000 procent på fyra år.

För drygt ett år sedan kunde vi berätta att postersajten Desenio hade nått en omsättning på 99 miljoner kronor och att bolaget så firade med att expandera till ett antal nya marknader.

LÄS ÄVEN: Desenio öppnar sajt nr 10 med 99 miljoner i bagaget

Annons

Mer än dubblade resultatet

Sedan dess har Desenio haft en utveckling som inte kan beskrivas som något annat än en fullkomlig succé. I företagets färska årsredovisning framgår det att omsättningen under 2017 nådde hela 237 miljoner kronor, samtidigt som resultatet mer än dubblades från 35 till 73 miljoner.

- Årets verksamhet har haft fortsatt fokus på geografisk expansion. Under året har bolaget lanserat lokala webbutiker i Frankrike, Spanien, Italien och Portugal. Nya marknader i kombination med fortsatt god tillväxt på befintliga marknader har bidragit till positivt resultat, konstaterar Desenio i årsredovisningen.

Fortsätter i samma stil

Desenio har haft tillväxt varje år sedan starten 2012, och sedan 2014 - då omsättningen låg på drygt 4,5 miljoner kronor, har företaget alltså vuxit med över 5 000 procent.

Och enligt den nya rapporten, ser den starka tillväxten inte direkt ut att avta under det här året.

- Bolaget förväntas under 2018 fortsätta sin tillväxt som under 2017. Det innebär fortsatt god tillväxt på befintliga marknader i kombination med att kontinuerligt öppna lokala webbutiker i fler länder.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!