Designa dina skyltar och banderoller direkt på nätet

Möjligheten att skräddarsy produkter på nätet blir allt vanligare, och inte bara när det gäller kläder och skor. Med Skylto.se kan kunden enkelt och snabbt designa sitt eget skyltmaterial. Lanseringen sker med banderoller, roll-ups, dekaler och gästspelande studentskyltar.

Att låta kunderna designa sitt eget material kan låta skrämmande för många skylttillverkare, men det är inget man bryr sig om på Skylto.se. Här kan kunder välja mellan att utgå från färdiga mallar när de designar, eller att designa från grunden med ett tomt dokument.

Förutom full designfrihet gör detta tillvägagångssätt även avtryck på slutraden då kunden inte behöver betala för det som i vanliga fall kallas för originalarbete. Det vill säga, att någon annan verkställer kundens idéer och önskemål i grafisk form.

Annons

– Vi har fått lov att verkligen väga enkelhet mot funktionalitet och sedan testat på en mängd olika människor för att se hur det har påverkat inlärningskurvan. Nu tar det drygt en minut för en person med liten datavana att greppa logiken och börja skapa med flyt. Vi har även testat på yngre målgrupper och där verkar det som att förståelsen för processen är inbyggd i DNA’t, där går det väldigt fort att börja skapa, säger Conny Frid, delägare i Skylto den fantastiska skyltmakaren AB.

Fler produkter på gång

Idén till Skylto uppstod när Conny själv beställde skyltar åt det företag han jobbade för. Han tyckte att processen var långsam och innehöll en mängd onödiga steg, helst eftersom det bara var en logotyp på ett fast mått.

För att förstå processen köpte han en vinylskärare och vardagsrummet i den tvåa han bodde i blev produktionslokal. Den första beställningen var en mindre plåtskylt med texten “Cykelpump”. Efter det rullade det på och han sa upp sig från sitt jobb som säljare och blev skyltmakare på heltid.

2010 blev hans bror Ronny Frid delägare i företaget och nu har man alltså tagit sin idé ut på nätet där man låter sina kunder designa sina egna skyltar. Lanseringen sker med produkterna banderoller, roll-ups, dekaler och studentskyltar.

Företagets professionella skyltdesigners fyller även löpande på med mallar, clipart och fotografier som kunder kan använda när de designar sin skylt. Planen är också att utöka med fler produktområden löpande.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!