Deutsche Post betalar 2,7 miljarder för UK Mail

Med uppköpet hoppas den tyska logistikjätten stärka sitt grepp om den europeiska leveransmarknaden.

Deutsche Post DHL är en av världens största post- och transportkoncerner. Nu har man blivit ytterligare lite större. Det efter att bolaget köpt upp den brittiska branschkollegan UK Mail för 242,7 miljoner pund, cirka 2,7 miljarder kronor, rapporterar The Guardian.

I och med förvärvet räknar Deutsche Post med ett flertal synergieffekter, både i Storbritannien och vid gränsöverskridande leveranser, samtidigt som man kommer att sätta ytterligare press på konkurrenten Royal Mail i Storbritannien.

Annons

"Står för 60 procent av onlinehandeln"

UK Mail är en av de största post- och paketdistributörerna i Storbritannien och erbjuder lösningar både lokalt och globalt. Bolaget har ett nationellt nätverk av mer än 50 centraler och 2 440 fordon och med uppköpet hoppas Deutsche Post stärka sitt grepp om den europeiska marknaden.

– Genom förvärvet kommer vi att utöka vårt nätverk ytterligare och det kommer att ge oss ett starkt fotfäste på Europas tre största e-handelsmarknader - Storbritannien, Tyskland och Frankrike - som tillsammans står för mer än 60 procent av onlinehandeln på kontinenten, säger Jürgen Gerdes, styrelseledamot i Deutsche Post DHL.

Annons