April april: Doftfri parfym, gratis plankstek och drönarleverans

Less var inte direkt more.

Till alla våra avtalskunder! Från och med idag, 1 april 2019 är det möjligt att skicka paket till era mottagare med tjänsten PostNord Drone Express. Paketen levereras nästkommande vardag med drönare och ställs av utan kvittens utanför mottagarens port eller ytterdörr.

Så formulerade PostNord i dag ett meddelande som gick ut på Twitter. Om snabbleverans med drönare dock lät lite för bra för att vara sant, så beror det på att det var precis det det var. Vi på Ehandel.se vågar nog lova att det blir svårt att hitta info om den expressnabba leveransmodellen om man väntar till i morgon med att kontakta logistikföretaget.

Annons

Och PostNord var förstås inte ensamma om att skoja till det under årets första april. Redan i morse tog nätbutiken Gents initiativ genom att lansera en doftfri parfym. Den heter Aqua di Nada och går loss för 2495 kronor för 50 ml. Verkar det hela lite…. intetsägande? Inga konstigheter - Gents hälsar att "less is more".

Leverans till "omtalad" Gotlandsbro 

Den som däremot var ute efter något med både mer doft och smak, kunde med fördel bege sig till Byggmax, som i dag började bjuda sina kunder på plankstek. Allt kunden behöver göra är att välja ut "det rätta virket" och sedan bjuder Byggmax på både kött och mos. Det hela låter kanske lite rörigt, men företaget lovar smidig service i bolagets drive-in. Hos konkurrenten XL-Bygg blir det ingen gratis middag, men det får man kanske ha överseende med med tanke på att bolaget nog har fullt upp på annat håll. XL-Bygg ska nämligen leverera virke till den omtalade (?) Gotlandsbron.

På grund av den senaste tidens omtalade omröstningar i EU hade Webhallen inte tid att varken lansera nya produkter eller att bjuda sina kunder på mat. Bolaget har nämligen varit i färd med att köpa en startup på ön Åland. Och läget var minst sagt akut eftersom Webhallen ville undvika "byråkratisk tjuvjakt". För att göra en lång historia kort kan Webhallen tack vare sitt förvärv fortsätta att "tillhandahålla lågkvalitativa memes till kunder samt via sociala medier".

Odla din egen sexleksak 

Även i våra grannländer hade företagen fullt upp med att leverera mer eller mindre sanningsenliga nyheter under dagen. Nätmatbutiken Nemlig lanserade sin första fysiska butik, vilket företaget planerar att följa upp med ett helt butiksnät i Köpenhamn det kommande decenniet. Den danska sexleksaksbutiken Sinful lanserade dessutom en nyhet för de trädgårdsintresserade som gick ut på att det nu går att odla en egen dildo. Sinful säger sig vara först ut i världen med nyheten, och utan att ha gjort någon grundlig research så kan vi nog tänka oss att det stämmer.

Blev du, som vi, lite trötta av raden av banbrytande och unika nyheter? I så fall kan du förfriska dig med ett glas "mjÖLk" från Carlsberg. Företagets senaste lansering är precis som det låter en slags mjölk som smakar öl. Vi vågar inte ge oss på någon recension men Carlsberg spår att nyheten blir ett "populärt substitut till komjölk". Ja, vi får väl se. 

Det var några av årets godingar - glad första april önskar vi på Ehandel.se!

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!