DollarStore börjar med e-handel

Efter den senaste tidens uppmärksamhet kring företaget, kan Ehandel.se nu som första tidning berätta att kedjan tar klivet in i e-handeln under 2018.

Den senaste veckan har det stormat rejält kring butikskedjan DollarStores VD, Peter Ahlberg. Det hela började dock redan i maj, då vänstertidningen ETC uppmärksammade att Ahlberg, som de kallade "skandaldirektören", skrivit ett nyhetsbrev som gått ut till företagets anställda. Där tog han bland annat upp sin egen kritik mot feminism och jämställdhet.

- Jag protesterar. Jag totalvänder mig mot allt förskönande som skrivits om jämställdhet och feminism. Finns inget ämne som är så kärnvapenladdat. I Sverige alltså. Nåde den arme man som smiter från disken och slingrar sig från matlagning. Omedelbar dödsdom väntar, skrev han bland annat i nyhetsbrevet. 

Annons

“Smisk från Schyman väntar”

När ETC frågade Peter Ahlberg vad han menade med att “dödsdom väntar” den man som smiter från hushållssysslor, valde Ahlberg att ta humorn till hjälp.

- Jag är dålig på att skämta. Borde skrivit; smisk från Schyman väntar, skrev han som svar till tidningen.

Slog rekord i juli

Historien uppmärksammades sedermera även av SVT - och det fick oväntade konsekvenser. DollarStore slog nämligen alla rekord när juli månad sammanfattades.

Bland annat kunde Veckans Affärer då konstatera att kedjan under juli 2017 ökat omsättningen med 30 procent och rörelseresultatet med 78 procent, jämfört med samma månad förra året.

Skickade “genus-säkrad” tårta till SVT

Det goda resultatet gjorde att Peter Ahlberg åter igen valde att ta till humorn.

- Jag vill med dessa rekordsiffror tacka SVT och ETC för ett gott samarbete och hoppas på nya publiceringar med både namn och bild. Ni har stor del i våra fina juli-siffror. Tack! skrev han i ett mejl till de båda medierna.

För att ingen skulle kunna missa hur tacksam han var, bestämde han sig även för att donera en gåva till “medhjälparna”.

- Min tacksamhet är så stor, så med glädje tänker jag idag sponsra er vardera med 10 000 kronor för er fortsatta expansion. Även om nu er verksamhet till största del finansieras av svenskarnas skattepengar, så finner jag glädje i mitt generösa tillvägagångssätt. Tårtor är också på väg, och dessa är dessutom genus-säkrade, fortsatte Peter Ahlberg.

Annons

Lanserar e-handel nästa sommar

DollarStore har i dagsläget 53 butiker - men ingen e-handeln. När Ehandel.se kontaktar Peter Ahlberg visar det sig dock att kedjan nu som bäst planerar lanseringen av just en egen e-handel, som väntas ske nästa sommar.

- Vi börjar med e-handeln nästa år, och vi har planerat för en premiär juni-juli. Sport-fritidsartiklar, skönhet, leksaker och delar ur DollarStores sortiment bjuds ut till marknadens absolut lägsta priser, skriver Ahlberg till redaktionen.

Han tillägger att mer information om den kommande e-handeln kommer efter årsskiftet, samt försäkrar att han inte avser att skicka några tårtor till Ehandel.se.

Annons