Dörren öppnad till IKEA:s första e-handelsbutik

En ny sorts IKEA-butik i Stockholm ska bland annat tjäna som upphämtningsställe för e-handlade IKEA-varor.

IKEA har flera gånger berättat om sin nya butik på Enebyängens handelsplats i Danderyd som ska ha utvecklats med fokus på e-handel. I dag var det äntligen dags för premiär och öppningsdagen ska ha lockat hundratals besökare.

– Det känns härligt att äntligen vara igång med detta nya, nära IKEA. Det har varit en oerhört spännande resa fram till denna dag, och nu får vi äntligen möjlighet att möta våra kunder och se hur de kommer ta emot det hela. Vi tror att det finns ett stort intresse för denna länk mellan e-handel och varuhus, säger Cia Fritzson Gårdnäs, ställföreträdande landschef IKEA Sverige.

Annons

"Vet att stockholmarna gärna e-handlar"

Butiken är betydligt mindre än ett traditionellt IKEA-varuhus och ska tjäna som showroom och utlämningsställe för varor som har beställts på IKEA:s hemsida. I många fall ska varorna kunna placeras i så kallade pick up-boxar och på så sätt bli tillgängliga för upphämtning dygnet runt.

– Vi vill vara nära våra kunder och göra det smidigare att komma till IKEA. Vi vet att stockholmarna gärna e-handlar och hämtar sina paket när det passar dem. Med IKEA Service och pick-up möter vi detta behov och erbjuder ett bra komplement till våra varuhus, menar Cia Fritzson Gårdnäs.

Kunder som söker sig till den nyöppnade affären kan dessutom provsitta möbler, planera kök och få inredningstips. Det finns dessutom ett antal varor, närmare bestämt “ett hundratal utvalda favoriter” att köpa direkt i butiken.

– Tanken är att skapa en plats att inspireras och ge möjlighet att pröva våra möbler i ett annat slags miljö. I samband med det erbjuder vi också kvalificerad heminredningsrådgivning och köksplanering, berättar Milena Vujicic, Manager IKEA Service och pick-up.

IKEA uttrycker det som att den nya butiken är “först ut” med det nya konceptet. Var nästa butik hamnar och när den öppnar har än så länge inte meddelats.

Annons