DreamLogistics växer starkt – storsatsar nu på E-City

TPL-företaget expanderar med stort lager utanför Ängelholm.

För nästan exakt ett år sedan så sålde grundarna av nätbutiken Uppercut sitt bolag till företaget Timarco. Anledningen var att deras andra projekt, TPL-företaget DreamLogistics (tredjepartslogistik), gick alldeles för bra och man ville satsa vidare på det bolaget.

Nu kommer den första uppdateringen från DreamLogistics och det har inte saktat in sedan sist. TPL-verksamheten fortsätter att växa med ungefär 50 procent och det betyder, som många e-handlare är bakanta med, att man måste utöka lagret.

Annons

DreamLogistics har idag sitt säte i Jönköping där man också bedriver tredjepartslogistik, och alltså sköter andra e-handlares lager. Nu behövs dock mer plats och istället för att bygga nytt i Jönköping så har man kommit i kontakt med Catena AB som nyligen blev ensam ägare av e-handelsklustret E-City utanför Ängelholm.

“Attraktiv placering vid E6”

Nu ska DreamLogistics starta upp ett lager hos E-City på 14 500 kvadratmeter för att klara av den fortsatta tillväxten.

- Det finns många skäl till att vi väljer att etablera oss på E-City i Ängelholm. Främst har vi fått ett fantastiskt mottagande av alla personer bakom Catena AB som utvecklar området. Att byggnationen ligger helt i linje med vårt miljötänk samt en mycket attraktiv placering vid E6 spelar självklart in när vi även framöver ska kunna ge våra kunder högsta servicenivå, säger Jonas Ahlgren, VD på DreamLogistics AB.

Ytterligare 11 000 kvm

Göran Månsson som är VD på Queenswall AB, som i sin tur ägs av Catena, är glad över att DreamLogistics valt E-City och man har gett företaget en option på ytterligare lageryta så att TPL-bolaget kan växa.

- En av målbilderna med vårt E-City i Ängelholm är att stora som små aktörer kan växa i storlek och gemensamt dra lärdom av andras upplevelser. I dag vet vi att vår hyresgäst, det vill säga samarbetspartner DreamLogistics AB, kommer att växa med E-City. Catena genom Queenswall har gett en option till DreamLogistics att bygga cirka 11 000 kvadratmeter för att svara mot företagets tillväxtambitioner, säger Göran Månsson, VD på Queenswall som äger marken.

Sköter logistiken åt 130 bolag

Vi frågade Jonas Ahlgren på DreamLogistics om han kan avslöja några av deras stora kunder.

- Vi håller hårt på sekretessen så jag nämner inga av våra kunder. Kan säga att det rör sig om cirka 130 kunder som vi hanterar logistikflödet åt. Stor del av dem är e-handlare, både genom klassisk e-butik men också prenumerationstjänster, boxar med mera. Sedan ser vi att B2B har växt starkt det senaste åren.

Är det någon speciell kund som ska in i det nya lagret?

Annons

- Vi har en större kund som blir officiellt i september men annars byggs anläggningen upp för att passa flera kunder precis som våra tidigare lager. I detta nu har vi ett tjugotal flyttar inplanerade för e-handelsbolag som valt att använda sig av DreamLogistics med start efter sommaren, säger Jonas Ahlgren.

Hur viktigt är läget?

- Självklart spelar läget roll för oss och vi är mycket nöjda med att nu både ha lager i Ängelholm och sedan tidigare i Jönköpingstrakten. Vi tycker E-City som koncept är otroligt tilltalande men ser också stor vinning av läget utmed E6 samt en fördel för upphämtningstider av vissa transportbolag.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!