Dubbelt upp för Storytel efter vårens lyckade uppköp

Ljudbokstjänsten dubblade omsättningen under det andra kvartalet efter det att antalet betalande abonnenter ökat med mer än 60 procent.

Storytel följer upp ett lyckat 2015 med en bra start på det nya året. Ljudbokstjänsten kan nämligen visa upp en omsättning på 120 miljoner kronor för det andra kvartalet i år, att jämföra med 56 miljoner kronor för samma period förra året.

Bolaget redovisar samtidigt ett rörelseresultat på 4,8 miljoner kronor, jämfört med minus 2,4 miljoner kronor under andra kvartalet 2015.

Annons
Annons

– Det senaste kvartalet kan vara det mest spännande kvartalet så här långt i Storytels historia. Vi genomförde två större uppköp samtidigt som vi lanserade Storytel Original, säger bolagets VD, Jonas Tellander, i en kommentar.

Ska passera 335 000 abonneneter

Under året har Storytel köpt upp den danska konkurrenten Mofibo samt den anrika förlagsgruppen Norstedts, något som enligt Tellander ger ljudbokstjänsten nya möjligheter.

– Förvärvet av Mofibo har en tydlig logik för att driva tillväxt och god lönsamhet på den danska marknaden. Genom förvärvet av Sveriges näst största allmänutgivande förlagsgrupp Norstedts blir Storytel fast förankrat på den svenska bokmarknaden med alla de fina författarsamarbeten det för med sig.

I genomsnitt hade Storytel 291 600 betalande abonnenter under det andra kvartalet, en ökning från 181 100 abonnenter 2015. Målet nu är att passera 335 000 betalande abonnenter under det tredje kvartalet.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!