E-handel med taxfree-varor när Arlanda lanserar nätbutik

Nu kan resenärer som ska utomlands förbeställa sina taxfree-varor i Arlanda Airports egen e-handel.

Att trängas i en taxfreebutik på en flygplats en kvart innan planet lyfter är förmodligen inte ett scenario som tilltalar särskilt många. Nu gör Stockholm Arlanda Airport en e-handelssatsning för att hjälpa stressade resenärer på traven.

I samarbete med flygplatshandelsbolaget Dufry har nämligen Stockholms största flygplats lanserat en nätbutik. I den kan kunder som ska flyga utomlands förboka sina taxfree-varor för att sedan hämta upp dem på flygplatsen. Upplägget är inte helt olikt Systembolagets, som för en tid sedan öppnade upp för förbeställning för alla sina ombudskunder.

Annons

Ok att inte hämta ut beställning 

Arlandas e-handel öppnar för bokning från och med att resenären har 30 dagar kvar till sin avresa och stänger när det är 72 timmar kvar till flyget avgår. när kunden lägger sin beställning får han eller hon ange sin destination och sitt flygdatum, samt vilken butik man vill hämta upp sina varor i.

Betalningen genomförs när varorna hämtas upp i butiken och beställningen ska inte vara bindande. Om kunden inte dyker upp stryks ordern utan någon kostnad för kunden.

Annons