E-handel säljer tre fullstora flygplan på auktion

De sex tidigare försäljningsförsöken att sälja planen via "konventionella kanaler", var fruktlösa.

Redan 2013 kunde vi berätta om att den kinesiska e-handelssajten Taobao sålde inte färre än sex stycken flygplan via sin sida. Den gången rörde det sig dock om flygmaskiner av den lite mindre sorten.

Utropspris: 150 miljoner per plan

Men nu är den växande marknadsplatsen på det igen - och den här gången spar de inte på krutet. Nu säljs nämligen tre fullstora Boeing 747-400. Detta rapporterar sajten Aircargonews.net.

Annons

Planen ska ha använts som fraktplan och tillhört ett konkursmässigt transportbolag vid namn Jade Cargo. Samtliga tre plan ska nu auktioneras ut på Taobao som följd av en rättslig auktion, enligt sajten.

Auktionen väntas öppna den 20 november och utropspriset för de tre flygjättarna ska röra sig om allt emellan 123 och 135 miljoner Yuan, alltså motsvarande 150 till 160 miljoner kronor, per plan.

Försökt sälja sedan 2015

Men de kommande auktionerna är inte det första försöket som Jade Cargo gör för att bli av med planen. Inte färre än sex gånger tidigare ska företaget ha försökt sälja planen via “mer konventionella kanaler” och försöker ska ha pågått sedan 2015. Några köpare har dock inte anmält sitt intresse.

Säljaren hoppas nu på bättre lycka genom att använda sig av e-handeln. För den som är flygsugen finns två av flygplanen på Pudong-flygplatsen i Shanghai och det tredje står på Bao’an-flygplatsen i den kinesiska staden Shenzhen.

Annons