E-handeln via EU-pallar fortsätter – fas två inleds

"I grunden gifter vi samman e-handeln med fysisk handel".

För snart två månader sedan så lanserade teknikföretaget LogTrade, tillsammans med fastighetsbolaget Lundbergs och trädgårdshandeln Weibulls, världens minsta obemannade butik.

LÄS ÄVEN: Bättre än e-handel: "Världens minsta obemannade butik"

Annons

Det handlar om en "smart pall" som kan placeras ut varsomhelst och som förbipasserande konsumenter kan plocka och köpa varor ifrån med mobiltelefonen.

Nu meddelar LogTrade och Weibulls att man inlett steg två i resan kring den smarta pallen. Från och med i slutet av förra veckan kan boende i villaområdet Svärtinge Skogsbacke, utanför Norrköping, shoppa från en “kvarters-pall”.

"Världens minsta butikshubbar"

Återigen handlar det om tillbehör till trädgården och kvarterspallarna, som tituleras världens minsta butikshubbar, ska bland annat erbjuda planteringsjord, dressjord, naturgödsel och täckbark.

- Vi ser till att produkterna finns på plats och fylls på i takt med att det tar slut. Detta är ett sätt att föregå slutkonsumenten och bli mycket tillgängligare, säger Jonas Wallin, försäljningschef på Econova som står bakom Weibulls, i ett pressmeddelande.

"Skapar totalt platsoberoende"

Ett antal fristående pallar har ställts ut i villaområdet och den som vill köpa något från pallarna skannar produktens QR-kod och följer sedan instruktionerna för betalning.

- I grunden gifter vi samman e-handeln med fysisk handel på ett sätt som skapar totalt platsoberoende. Pallen blir både en pop-up-butik, ett lager och en utlämningsplats.

Att sälja trädgårdsprodukter ska dock bara vara ett första test av tekniken.

- En stor del av dessa initiala testförsäljningar handlar om att förstå hur människor tar till sig tekniken och konceptet, förklarar Jonas Wallin.

Annons

Annons