Search
Search
Close this search box.
ANNONS

E-handelsängeln Verdane stärker upp med ny partner

E-handelsängeln Verdane stärker upp med ny partner
Jakob Tolleryd
Picture of Johanna Allhorn

Johanna Allhorn

Dela artikeln:

Compricers grundare tar plats i gänget.

ANNONS

Efter investeringar i bland andra Boozt, Mathem, Desenio, Babyshop, Safira och Outnorth har riskkapitalbolaget Verdane Capital Advisors etablerat sig som en riktig favorit bland e-handlare som vill ta in externt kapital.

LÄS ÄVEN: Verdane i miljoninvestering - ska bli ett "H&M för smycken"

"Delar samma investeringsfilosofi"

Och de många e-handelssamarbetena ser ut att bli allt fler framöver, för i dag meddelar Verdane att företaget har tagit in techentreprenören Jakob Tolleryd som ny partner. I sin nya roll ska han enligt ett pressmeddelande "bidra till att göra Verdane till den partner som ledningsgrupper och ägare av teknologidrivna bolag med snabb tillväxt och höga ambitioner helst vill arbeta med".

- Verdane och jag delar samma investeringsfilosofi, och har arbetat tillsammans med att bygga en rad framgångsrika bolag genom åren. Verdane utmärker sig som den mest attraktiva spelaren på marknaden, och efter att ha samarbetat med teamet i nära 10 år känns det som ett naturligt nästa steg att bli del av firman, säger Jakob Tolleryd.

Jakob Tolleryd och Verdane uppges ha en gemensam historia av att “bygga snabbväxande bolag”. Tolleryd, som år 2005 grundade prisjämförelsesajten Compricer, har bland annat varit engagerad i Mathem och Desenio sedan tidigare. Han är med andra ord långt ifrån ny inför att hjälpa de aktuella e-handelsföretagen framåt.

"Bekräftar ledande ställning"

Verdanes fonder ska hittills ha investerat i 158 bolag inom mjukvara och e-handel, och antalet företag uppges växa med 20 procent per år. Företagets Managing Partner, Bjarne Lie, ser Jakob Tolleryd som ett starkt tillskott för gruppen.

- Digital transformation har varit den huvudsakliga drivkraften bakom tillväxten i e-handeln det senaste decenniet. Nu kommer andra och mer mogna industrier att behöva digitalisera sin verksamhet och strategi, vilket skapar möjligheter för spelare med skräddarsydda digitala metoder och lösningar. Genom att välkomna Jakob Tolleryd till teamet bekräftar Verdane sin ledande ställning inom detta fält, säger han.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!