E-handelsbröder till ny bransch – siktar på 100 miljoner 2020

"Redo att förändra husbyggandet i Sverige".

- Vi blev tipsade om bolaget genom en bekant och tyckte det lät spännande. Kombinationen av egen produktutveckling, utmanande logiskt och komplexa självprocesser gjorde att det kändes som ett bolag med fantastisk potential. Tajmingen var också bra då vi nyligen sålt vårt tidigare innehav.

Så återger entreprenörerna och bröderna Oscar och Anton Troedson anledningen till varför de hoppade på sitt senaste projekt, som är tänkt att revolutionera bostadsmarknaden. Duon har tagit över företaget Polhus och vill nu med hjälp av e-handel ge fler chansen att bygga sitt eget hus.

Annons

"Kommer att skapa helt nya förutsättningar"

Polhus grundades år 2001 men förvärvades av grundaren Christer Morell i slutet av sommaren förra året, och sedan dess ska företaget ha vuxit till att bli Sveriges största leverantör av attefallshus. Via Polhus e-handel kan kunden köpa hem allt som behövs för att bygga ett eget bostadshus. Monteringen får man dock sköta själv.

- Att ta husbyggandet in i e-handelsvärlden kommer att skapa helt nya förutsättningar för bostadsmarknaden. Vi vill skapa en ny egnahemsrörelse där lagerhållning, fri frakt, digitalisering och förenklad logistikkedja blir en stor del av framgångsreceptet, säger Oscar Troedson i ett pressmeddelande.

Under det gångna året ska Polhus ha dubblat sin omsättning till runt 60 miljoner kronor. Nu är siktet inställt på fortsatt tillväxt och under 2020 hoppas Polhus kunna nå en omsättning på 100 miljoner.

Ska erbjuda monteringsservice 

Vägen dit är tänkt att gå genom bland annat ökad service och fler husmodeller för kunderna att välja bland.

- Nya produkter är på väg in i sortimentet och vi kommer även att erbjuda möjligheten att välja till montering för den som inte vill eller kan montera sitt hus själv. I september förvärvade vi det norska bolaget Hytte og Bolig och nu är vi på gång med att rekrytera fler medarbetare här i Sverige. Vi är redo för fortsatt expansion och att förändra husbyggandet i Sverige, säger Anton Troedson.

Oscar och Anton Troedson har tidigare varit involverade i e-handeln Sortiment.se, som för ett par år sedan köpte nätbutiken Roliga Prylar.

LÄS ÄVEN: Roliga Prylar byter ägare och blir en del av Sortiment.se

UPPDATERING: Det stod tidigare i artikeln att målet var att nå 100 miljoner i omsättning under 2019. Rätt är att det är målet för år 2020.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!