E-handelsdöden slår till igen – kedja stänger 2 100 butiker

Konkurrensen blev för tuff.

Skomärket Payless Shoesource planerar att stänga alla sina 2 100 fysiska butiker i USA och Puerto Rico. Det rapporterar CNN, som även tar upp att bolaget har hamnat på obestånd och ansökt om rekonstruktion efter att konkurrensen med e-handeln blev för stor. Exakt vad som kommer att hända med Payless e-handel är i nuläget oklart - enligt CNN ska den stängas men enligt andra nyhetskällor ska försäljningen tvärt om flyttas till nätet. I skrivande stund går det dock inte att komma in på företagets sajt.

Payless Shoesource grundades 1956 i delstaten Kansas i USA och har sedan dess etablerat 3 600 butiker i 40 olika länder. Företaget uppges för närvarande inte ha några planer på att stänga några butiker i andra länder än USA.

Annons

Slutar med möbler i fysiska butiker

Beskedet om Payless nedläggning kommer inte långt efter att varuhuskedjan J. C. Penneys beslut om att flytta försäljningen av möbler online. Dessutom ska företaget helt och hållet upphöra med sin försäljning av vitvaror. Sedan tidigare är J. C. Penney i färd med att stänga varuhus som inte är lönsamma. Anledningen till förändringarna uppges vara att bolaget vill få till förbättrad tillväxt och lönsamhet, samtidigt som det på ett bättre sätt vill möta kundernas förväntningar. Det rapporterar Internet Retailer med hänvisning till Bloomberg News.

J. C. Penney grundades för 116 år sedan och har sedan dess levt väl på sin varuhusmodell. På senare tid har dock försäljningen sviktat och nu hoppas bolaget på att det nya upplägget ska ge mer yta åt andra kategorier, som mode och inredning.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!