E-handelsföretaget Hyber får RNB som ny delägare

Den första investeringen via Retailers Lab.

I augusti förra året så tog e-handelsföretaget Hyber in 3 miljoner kronor från riskkaptialbolaget Wellstreet.

LÄS ÄVEN: Cirkulerande barnkläder får in tre miljoner

Annons

Nu rapporterar Wellstreet att deras bundsförvant RNB också går in i Hyber. Via Retailers Lab så ska RNB köpa 10 procent av Hyber.

LÄS ÄVEN: RNB och Wellstreet går ihop - bygger framtidens e-handel

Hyber ska vara den första investeringen som sker via Retailers Lab, ett samägt företag mellan RNB och Wellstreet.

- För RNB är detta en intressant investering finansiellt, men också ett steg i vårt hållbarhetsarbete, säger RNB:s VD Magnus Håkansson, i ett pressmeddelande.

"Vårt mål om tre barn i varje plagg"

Hyber arbetar för en mer hållbar konsumtion av barnkläder där kläderna hyrs och cirkulerar mellan olika användare. I samband med den nya investeringen så kommer Hyber från och med idag att börja erbjuda ytterplagg för uthyrning från RNB:s dotterbolag Polarn O. Pyret.

- Vi ser fram emot samarbetet med Hyber då Polarn O. Pyrets högkvalitativa plagg passar denna typ av verksamhet väl med vårt mål om tre barn i varje plagg. Plaggens livslängd har alltid varit en central fråga för oss och i och med samarbetet med Hyber får vi nu möjligheten att förlänga livet på ytterligare fler plagg, säger Nanna Hedlund VD på Polarn O. Pyret.

Att få in Polarn O. Pyret i mixen sägs stärka Hybers erbjudande.

- Att få in RNB som ägare gör att vi kan ta bolaget till en helt ny nivå med den kraft, kompetens och erfarenhet de tillför. Nu lanserar vi Polarn O. Pyret på Hyber, vilket stärker vårt erbjudande för familjer över hela Sverige och bidrar till att vi tar en ledande marknadsposition, säger Douglas Heidergren VD på Hyber.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!