E-handelskändis tar plats i Byggvarulistans styrelse

Tillsammans med bland andra Martin Timell ska affärsängeln Patric Blixt leda Byggvarulistan.se.

Prisjämförelsesajten Byggvarulistan vill den kommande tiden bland annat ge sig in på nya marknader och har därför satsat på att både ta in nytt kapital och på att få en ny styrelse på plats. Bland de nytillkomna medlemmarna finns Patric Blixt, före detta marknadschef på bland annat Pricerunner och Klarna och numera affärsängel och entreprenör samt marknadsansvarig för leveranstjänsten Shipwallet.

- Trots att försäljningen av byggvaror på nätet omsätter miljarder har det inte funnits en bra prisjämförelse för oss konsumenter fram tills nu. Byggvarulistan är redan marknadsledare och har ett grymt team, kommenterar Patric Blixt i ett pressmeddelande.

Annons

Patric Blixt får sällskap i styrelsen av bland andra TV-profilen Martin Timell, som för övrigt gick in i ett samarbete med byggnätbutiken Bolist för drygt två år sedan. Med i styrelsegruppen är även Lars Lindgren, Cecilia Bratt, Fredrik Malmström, Magnus Svensson, Patrik Dahlén, och PEAB:s förre koncerninköpschef Stefan Björck som börjar samtidigt som Patric Blixt.

De båda nykomlingarna går nu också in som aktieägare i Byggvarulistan i en nyemission där bolaget tar in 2,4 miljoner.

- Det är jättekul att få in Stefan och Patric i styrelsen. Det har hänt otroligt mycket det senaste halvåret och deras kompetens passar väldigt bra i det företag Byggvarulistan utvecklas mot. Det är många spännande saker på gång närmaste tiden både för konsument och B2B, säger Byggvarulistans VD Magnus Svensson.

Annons