E-handelskonkurrensen blev för tuff – kedja lägger ner 25 butiker

Måste byta fokus.

Den norska detaljhandelskedjan Enklere Liv gick i konkurs förra året, men blev snabbt uppköpta av Jotunfjell Partners. De nya ägarna har erfarenhet av att vända konkursdömda företag, och tog därför i med hårdhandskarna direkt. Nu står det klart att kedjan kommer att stänga 25 av sina 65 butiker. Istället ska företaget fokusera på sina största butiker och bolagets e-handel, det skriver E24.

- En hård handelsmarknad har inneburit att vi måste omstrukturera vårt företag och rikta fokus åt våra största butiker och vidare på e-handeln, där vi har en stark utveckling med över 25 procent årlig tillväxt de senaste åren, säger Roar Arnstad, VD för Enklere Liv, till E24.

Annons

Ny strategi

De nya ägarnas omstruktureringsprocess handlar alltså om att lägga fokus på deras 40 största butiker och att satsa mer på sin e-handel.

- Företaget har genomgått en mycket stor omstruktureringsprocess med bland annat nedläggning av all verksamhet utomlands, nedskalning av huvudkontoret, utveckling av koncept och sortiment med fokus på att återuppliva vissa butiker och näthandeln, säger Arnstad.

"Måste arbeta hårt och smart"

Arnstad berättar att nedläggningen av 25 butiker innebär att de måste avskeda cirka 60 anställda, men säger även att de i dagsläget istället måste fokusera på de 200 anställda som behåller sina jobb.

- Enklere Liv är ett starkt varumärke i Norge med ett koncept som i sig är relativt unikt. Men vår tillväxt är just nu liten på en utmanande handelsmarknad och vi, liksom alla andra aktörer, måste arbeta hårt och smart för att vinna konsumenter över tiden, säger Arnstad.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!