E-handelskungen Pär Svärdson blir Årets Företagare 2015

Pär Svärdson får ta emot ännu ett fint pris medan han håller på att flytta över apotekshandeln till nätet.

Adlibris grundare och numera Apoteas vd, Pär Svärdson, prisas återigen. Pär och Apotea tog förra året hem Prisjakts tävling Årets Nätbutik. Detta följde man upp med utmärkelsen Årets E-handel 2015 på Nordic Ecommerce Summit i Stockholm.

I fredags fick Pär Svärdson gå upp på scenen igen och ta emot priset som Årets Företagare i Sverige 2015 vid en galakväll i Stockholms stadshus. Ett pris som ges ut av organisationen Företagarna.

Annons

– Det var många framgångsrika företagare nominerade i år och alla har visat hur oerhört duktiga de är. Vinnarna har genom att omsätta sina idéer i praktiken och hårt arbete tagit sina företag på en framgångsresa som ännu inte är slut, säger Günther Mårder, vd för Företagarna.

"Utraderat arbetslösheten bland unga"

Pär Svärdson som var med och startade bokjätten Adlibris är förstås hemma på det digitala och enligt juryn är det e-handelns styrka som årets företagare lyckats applicera.

"Årets vinnare är en serieentreprenör som förstått den enorma kraften i att applicera ny teknik på en gammal bransch. Med en oerhörd entreprenörskraft har företagaren skapat en omsättningsökning som är smått ofattbar och har utraderat arbetslösheten bland de unga på orten."

Apoteas grundare som i en tidigare intervju påpekat hur e-handel inte är någon rocket science, är förstås glad över att bli utsedd till Årets Företagare. Bolaget siktar på en halv miljard i omsättning i år.

– Det är ett erkännande att få priset inför så många väldigt duktiga människor. Det är jättekul och hedrande, säger Pär Svärdson.

Rapunzel-Ida Årets Unga Företagare

Samtidigt som Pär kammade hem priset som Årets Företagare tog Ida Backlund, grundare till e-handeln Rapunzel of Sweden, hem priset Årets Unga Företagare 2015.

- Det känns fantastiskt roligt för just i år har det hänt så mycket i företaget. Att vinna här betyder väldigt mycket för mig, säger Ida Backlund.


Ida Backlund tar emot priset Årets Unga Företagare 2015

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!