Leverantör får 17 miljoner i EU-bidrag – ska växa internationellt

Inleder annonssamarbete med e-handelsplattformar.

Den danska e-handelleverantören Cobiro, som har specialiserat sig på automatiseringslösningar för Google Adwords, har fått ett bidrag från EU-kommissionen på 12,9 miljoner danska - drygt 17 miljoner svenska - kronor. Pengarna ska användas till att skapa tillväxt och nya arbetstillfällen hos Cobiro och de företag som bolaget arbetar med.

Enligt Cobiro är det i dag bara ett fåtal procent av alla företag som annonserar på Google, och det är framför allt mindre butiker och andra verksamheter som håller tillbaka utvecklingen. Med det nya tillskottet ska Cobiro bidra till fortsatt digitalisering av företag som ännu inte har kommit så långt på det området.

Annons

- Pengarna från EU ska användas till expansion och internationalisering, för att ta Cobiro till många länder. Det ska ske genom samarbeten med till exempel PrestaShop och Shopify, Cobiros vd Bo Krogsgaard i ett mejl till Ehandel.se.

Har tusen företag som kunder

I ett pressmeddelande skriver Cobiro att 99 procent av alla företag i EU ingår i kategorin SME - Small and Medium-sized Enterprises.

- Det är allmänt känt att annonsering på Google kan fungera riktigt bra om man vet hur man ska göra. Problemet för många små företag är att de saknar en medarbetare som kan stå för marknadsföringen, och därför blir det inte gjort.

Cobiro lanserades i mars 2016 och har alltså bara hunnit vara verksamt i ungefär ett och ett halvt år, men ska trots det ha nått stora framgångar. För närvarande hanterar Cobiro Google Adwords-annonsering åt över tusen kundföretag, som tillsammans ska ha lagt 185 miljoner svenska kronor på att nå ut via sökmotorjätten.

- Vi har kunder från 28 olika länder, och det tillkommer nya varenda dag. Vår modell är helt annorlunda från att sälja timmar, som annars är den affärsmodell de flesta andra använder. Istället använder vi teknologi för att lösa uppgifter som datorer är bättre anpassade för än människor, och det kan till exempel vara annonsering på Google Adwords, skriver Bo Krogsgaard.

Bland Cobiros kunder ingår både små och stora e-handelsföretag, men också helt andra typer av företag som vill få hjälp att nå ut via Adwords.

Annons