E-handelsleverantör köps av fraktjätte för över 6 miljarder

Fraktbolaget ska bli världsledande inom e-handelslogistik.

Den belgiska motsvarigheten till svenska PostNord - logistikföretaget Bpost - har gjort ett gigantiskt e-handelsuppköp. Bpost, också kallat Belgian Post Group, som hanterar brevflödet i landet, doppar nu tårna i e-handelns värld.

Tidigare Ebay Enterprise

Bpost köper nämligen e-handelsleverantören Radial för 820 miljoner dollar, över 6,6 miljarder kronor. Radial hette tidigare Ebay Enterprise och var då e-handelsföretaget Ebays teknik- och logistikdel.

Annons

Radial hjälper idag e-handlare med allt ifrån kundtjänst till lagerverksamheten. Företaget beräknas omsätta runt 1 miljard dollar under 2017.

- Jag är väldigt stolt över detta förvärv som representerar ett stort steg framåt för Bpost, som främjar oss som en ledande aktör inom e-handelslogistik i Benelux-länderna, Europa och hela världen. Jag är övertygad om att vårt erbjudande av integrerade och smidiga e-handelslösningar till våra amerikanska och europeiska kunder kommer att hjälpa dem att växa sina företag, säger Koen Van Gerven, VD för Bpost.

"Guldstandarden för lönsam e-handel"

Uppköpet väntas vara klart under årets fjärde kvartal.

- Radial representerar guldstandarden för lönsam e-handel och omnichannel-teknik som stärker säljare med de funktioner som behövs för att fungera globalt. Det har aldrig funnits en viktigare tid när det gäller att hjälpa varumärken att lönsamt öka sin onlineaffär, särskilt när de når sin kundbas internationellt. Att gå med i Bpost-familjen är ett kritiskt nästa steg för båda företagen, eftersom vi strävar efter att uppfylla kundernas förväntningar genom användandet av branschledande teknik, säger Matthew Espe, VD på Radial.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!