E-handelslogistik till Jönköping när Börjes utökar sin TPL

Har tiodubblat i omsättning.

Logistikaktörerna i vårt avlånga land ser förstås skiftet från traditionell detaljhandel till e-handel. En förändring som också ska öka behovet av tredjepartslogistik, där ett externt företag tar hand om lagerhållning och utskickandet av varor till slutkunder.

Även returhantering & kundtjänst

Börjes Logistik och Spedition meddelar nu att de kommer att utöka sin satsning på e-handelslogistik. En satsning som dock började redan för fem år sedan.

Annons

- Vi tog ett strategiskt beslut 2013 att vidareutveckla vår tredjepartslogistik och har sedan dess arbetat fokuserat. Affärsområdet har tiodubblats i omsättning och omfattar nu även bland annat returhantering, kundtjänst och systemintegrationer, säger Markus Kinnander, affärsutvecklare på Börjes Logistik.

Kommer sysselsätta 15 personer

Företaget fortsätter nu att investera i sina lösningar för e-handelslogistik och under 2018 ska man expandera verksamheten till Jönköpingområdet. Den nya anläggningen kommer under våren att sysselsätta 15 personer och blir företagets fjärde lager.

- Med denna satsning vill vi kunna erbjuda fler e-handlare en logistik som förr bara de stora aktörerna hade volymer för, säger Markus Kinnander.

"Logistiken får kunden att återvända"

Det nya lagret ska vara på totalt 10 000 kvadratmeter och innehålla motoriserade banor och 17 plockautomater. Lagret ska även ligga nära flera paketterminaler vilket "skapar möjligheten till mycket sena orderstopptider", meddelar företaget.

- Webbshoppen vinner kunden första gången, men det är ofta logistiken som får kunden att återvända. Med logistiken kan handlarna skapa en köpupplevelse och bygga kundlojalitet. Samtidigt är ofta logistiken en betydande kostnad. Vi ser en ökad efterfrågan även från mindre e-handlare på automation för att bli snabbare och mer kostnadseffektiva, säger Markus Kinnander.

Börjes Logistik & Spedition har 150 anställda och omsatte runt 285 miljoner kronor förra året.

Annons