E-handelsraketen slog 26 miljoner – tar in ny storägare

Största tillskottet hittills.

Den norska djurfoderbutiken Dyrekassen.no växte under 2017 med nära 500 procent, vilket resulterade i en omsättning på 8,2 miljoner norska kronor för det året. I samma veva tog företaget in kapital för att kunna satsa på fortsatt tillväxt.

LÄS ÄVEN: De tar in 6 miljoner efter tillväxt på nära 500 procent

Annons

Och nu står det klart att 8,2 miljoner bara var början. Under 2018 ökade nämligen Dyrekassens omsättning till 26,3 miljoner norska kronor, vilket motsvarar ungefär 28 miljoner i svenska kronor. Nu får företaget också en ny ägare eftersom det norska lantbruksföretaget Felleskjøpet Agri SA köper 34 procent av Dyrekassen.

Totalsumman över 20 miljoner

Investeringen innebär att investmentbolaget Connect BAN Bergens, som gick in i Dyrekassen redan 2016, säljer sin andel i bolaget.

- Vi är glada och inte minst stolta över att kunna ge Connect BAN Bergen deras första exit, och att säkra ytterligare tillväxtkapital till Dyrekassen.no. Köpeskillingen och värderingen har vi bestämt oss för att hålla hemlig, men emissionen är Dyrekassens största hittills med en totalsumma på över 20 miljoner kronor i nytt kapital, säger Dyrekassens vd och medgrundare Roger Holthe Olsen i ett pressmeddelande.

Tillsammans hoppas Dyrekassen och Felleskjøpet på att nå nya framgångar på den norska marknaden, som de beskriver som krävande - inte minst med tanke på konkurrensen från utlandet. Framöver är planen att ta större marknadsandelar i Norge, men också att på sikt växa i andra europeiska länder.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!