E-handelsrekorden ryker på andra sidan sundet

Danskarna shoppar på nätet som aldrig förr och redan i början av november ryker förra årets e-handelsrekord på 73,7 miljarder danska kronor.

Dansk e-handel fortsätter att växa i rask takt. Årets tredje kvartal var något sämre än de två föregående, trots det omsatte onlineförsäljningen 19,9 miljarder danska kronor enligt en ny rapport från FDIH.

Hur stor ökningen är jämfört med samma period förra året avslöjas inte men hittills i år har danskarna e-handlat för 63,6 miljarder danska kronor, och redan i början av november räknar man med att förra årets rekord på 73,7 miljarder kommer att slås.

Annons

90 miljarder innan årets slut

Man konstaterar samtidigt att resor och kulturupplevelser är de stora vinnarna med en omsättning på 14,1 miljarder under årets första nio månader. Den näst största kategorin är kläder, skor och smycken som kommer in som god tvåa med 11 miljarder danska kronor i omsättning.

Precis som tidigare så är danskarna fortsatt glada i att handla i utländska nätbutiker. Av de 63,6 miljarder som spenderats online så här långt i år har hela 20 miljarder danska kronor gått till butiker utanför landets gränser.

Innan året är slut räknar FDIH med att det kommer att e-handlas för runt 90 miljarder kronor om den positiva utvecklingen fortsätter under de resterande tre månaderna.

Annons