E-handelstjänsten som byter ut barnens leksaker

Varför köpa leksaker, böcker och pussel? Den frågan ställde sig grundarna av Bundling.se, en e-handelsstartup och delningstjänst för leksaker.

Bundling.se är en nystartad delningstjänst där kunden betalar en fast månadskostnad, från 149 till 269 kronor i månaden, och sedan fritt kan välja bland 100-tals leksaker, böcker och pussel.

Det går i dagsläget att välja mellan tre, fyra, fem eller sex leksaker, och när barnet har tröttnat är det bara att välja nya leksaker som levereras helt utan kostnad.

Annons

De gamla sakerna tar Bundling tillbaka, rengör och återanvänder, så länge de är säkra och rena.

– Vi vill bidra till en hållbar uppväxt, med produkter som är bra för både miljön och för barnen som ska leka med dem, säger Christian Fickler, en av företagets fyra grundare.

Tävlar om 150 000 kronor

En viktig del i konceptet för grundarna var att minska masskonsumtionen och samtidigt göra vardagen enklare. Produkterna som finns på sajten håller enligt Christian väldigt hög kvalitet och är ekologiska, säkra och giftfria.

Bundling finns än så länge bara i Stockholm men har fått bra respons på sin idé. Nyligen utsågs företaget även till länsvinnare av SKAPA Framtidens Innovatör i Stockholm 2016, som utses av Svenska Uppfinnarföreningen, Almi och Vinnova.

Syftet med priset är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer och varje länsvinnare får 15 000 kronor av Almi Företagspartner att lägga på sin verksamhet. Utöver det kommer man även att vara med och tävla om ytterligare 150 000 kronor i höstens riksfinal.

– Det är så kul att få uppmärksamhet för det här och jag tror att vi har stor chans att ta hem det nationella priset. Vi har byggt upp något som vi anser måste finnas i framtiden, då är det jättekul att det också syns utåt vad vi gör, säger Christian Fickler.

Annons