E-handelsutbildningar i Sverige – Alla i en lista

Det ska råda brist på kompetent personal inom svensk e-handel. Snabbt växande e-handelsföretag ska ha svårt att få tag på personer med rätt kunskap. Svensk Digital Handel och stora e-handelsaktörer lyfter nu problemet.

Svensk e-handel behöver ökad specialistkompetens till flera områden inom näthandeln. E-handel kräver som vi vet en bred kunskap och det klassiska kunnandet inom exempelvis marknadsföring och logistik går inte alltid att applicera på e-handel.

Finns det inga utbildningar som tar tag i problemet? Det finns det. Även om det förmodligen behövs fler och en utökad bredd så kan ett första steg vara att uppmärksamma de som redan finns och se till att folk söker sig dit.

Annons

Vi kommer nu lista de vi hittat med aktuella ansökningsdatum. Saknar vi någon är det bara att meddela detta i kommentarerna så uppdaterar vi listan. Den kan nog bli ganska lång om vi går utanför ren e-handel så vi försöker hålla oss kring marknadsföring, logistik, ledarskap och teknik direkt riktat mot e-handel.

 

E-handelsutbildningar i Sverige

 

E-handelsutvecklare
Högskolecentrum Bohuslän

Högskolecentrum Bohuslän startade Sveriges första e-handelsutbildning 2010. Från och med i höst kan du läsa en ny uppdaterad version av originalet – en utbildning för framtiden med starkt stöd från branschen.

Längd: 2 år
Plats: Uddevalla / Borås (distans)
Ansökan: 15 april 2015

 

Digital Business
Hyper Island

This program is your chance to dive into the latest digital trends and take your ideas to the next level, covering topics ranging from fast-paced development and data-driven marketing to digital commerce and social entrepreneurship.

Längd: 65 veckor
Plats: Stockholm
Ansökan: 13 april 2015

Annons

 

E-business manager
Handelsakademin

Handelsakademins utbildning E-business Manager vänder sig till dig som har ett intresse för försäljning och handel och som vill komplettera med en gedigen utbildning. Inom e-handel finns ett stort behov av välutbildade och kunniga personer.

Längd: 2 år
Plats: Stockholm / Göteborg / Malmö
Ansökan: 15 april 2015

 

E-Handel/Kundservice
BoråsRegionens Vuxenutbildning

Utbildningen är anpassad till branschens kompetensbehov och genomförs i samverkan med ett flertal större företag. Genom vårt nära samarbete med företag och vår aktiva medverkan i olika företagsnätverk har vi god kännedom om de kompetenser som bl a E-handelsföretagen ställer krav på.

Längd: 20 veckor
Plats: Borås
Ansökan: 23 mars 2015

 

Webbutvecklare
inom E-handel

Medieinstitutet

Utbildning inom webbutveckling och teknik för e-handel och e-handelsplattformar. Morgondagens e-handel med mobila plattformar i en av våra snabbast ökande tillväxtbranscher.

Längd: 2 år
Plats: Stockholm
Ansökan: 24 april 2015

 

Webbutvecklare e-handel
Changemaker Educations

Genom att utbilda dig till webbutvecklare inom e-handel får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du får en överblick över de ledande e-handelssystemen, du lär dig programmera med de efterfrågade teknikerna HTML5, CSS3, PHP, Javascript/jQuery m.m.

Längd: 80 veckor (2 år)
Plats: Stockholm
Ansökan: 16 maj 2015

 

E-Commerce Manager
IHM Business School

Vill du ha ett kvalificerat jobb med att driva och utveckla e-handel och digital marknadsföring? E-commerce Manager ger dig strategisk och operativ kompetens och förmågan att ta ett affärsmässigt helhetsansvar.

Längd: 80 veckor (2 år)
Plats: Stockholm
Ansökan: 8 maj 2015

 

Affärsutvecklare Digital Handel
KYH Yrkeshögskola

Vår utbildning Affärsutvecklare Digital Handel är en tvåårig kvalificerad yrkeshögskoleutbildning inom Digital handel med fokus på att utveckla lönsamma affärer. Utbildningen bygger på tre delar; kund, teknik och företagande. Utifrån dialog med representanter från branschen har vi arbetat fram utbildningen. Fokus ligger på att möta marknadens behov och ge hög anställningsbarhet inom områdena affärsutveckling och försäljning.

Längd: 2 år
Plats: Malmö
Ansökan: 18 maj 2015

 

Mobil Handel
Skånes Yrkeshögskola

Utbildningen Mobil Handel omfattar både traditionell e-handel men också alla de nya affärsmöjligheter som uppstår när kunderna, genom mobil och surfplatta, kan handla när, var och hur som helst.

Längd: 1 år
Plats: Helsingborg
Ansökan: - (Start i augusti, info@skyh.se)

 

Kurs i E-handel
Linnéuniversitetet

Kursen ger kunskaper om Internet som handelskanal och marknadsplats
B2B/B2C: strategier, modeller, produkter och tjänster. E-handelskundens trender, beteenden, marknadsundersökning och marknadsföring. B2B portaler: samarbets-, inköps-, försäljnings-, logistikprocesser.

Längd: 7,5 högskolepoäng
Plats: Kalmar
Ansökan: - (15 oktober 2014)

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!