E-handelsveteranen Katrin driver nätbutik igen

E-handelsföretaget Kodmyran som förutom sin e-handelsplattform tidigare drev flera nätbutiker kavlar nu upp ärmarna igen med en ny nätbutik.

Efter att ha blivit en renodlad plattformsleverantör under 2014 startar nu Kodmyran upp en ny nätbutik. Tanken är att utbilda personalen och hålla sig ajour med e-handelns snabba utveckling.

- Vi sålde våra tidigare butiker främst för att jag inte längre hann med dem och samtidigt sköta driften av Kodmyran. I och med att samtliga anställda, på den tiden, haft ett förflutet i e-handelsbranschen så fanns inte heller behovet att ha kvar butikerna för internutbildning, säger Katrin Lundgren, VD på Kodmyran.

Annons

Nu ska dock e-handelsplattformen och kunderna växa för företaget och man ser ett behov igen av att själva driva en nätbutik.

Tidigare har vi sett e-handelsplattformen Textalk göra något liknande när de slog upp glasögonbutiken Solsken.nu. En nätbutik som också användes internt för att få en bättre inblick i sin egen plattform.

Tvålar ska smörja plattformen

Kodmyran har till sin nya nätbutik valt tvålar och Tvålshoppen.se ska nu hjälpa företaget att skapa en bättre plattform för e-handlarna.

- Det absolut bästa sättet att lära sig om e-handel är att vara med och driva en egen! Därför startar vi nu upp tvålshoppen.se som ett projekt för att hålla vår personal up to date med de utmaningar man möter som e-handlare, säger Katrin Lundgren.

Att testa nya integrationer och uppdateringar på en testplattform sägs inte vara tillräckligt längre.

- Tester behöver göras inte bara i testmiljö, utan även i riktig skarp driftmiljö, mot riktiga slutkunder, för att vara verklighetstrogna. Då är det oerhört värdefullt att vi själva driver en webbshop och det kommer vi att använda tvålshoppen till, förklarar Katrin.

Även om det alltså först och främst handlar om att förbättra plattformen erkänner Katrin, som drev e-handeln Swecat i 11 år, att hon saknar att vara e-handlare.

- Det är ett sätt att leva och har man gjort det i över tio års tid är det klart att det är en omställning att inte ha någon butik. Jag är e-handlare i själ och hjärta och det är nog också en bidragande orsak till att vi startar upp tvålshoppen, säger Katrin Lundgren.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!