E-handlare drabbades av datorvirus – då sjönk resultatet

Styrde om sin internationella expansion.

En omsättning på över 74 miljoner och en tillväxt på 36 procent. Det var vad e-handelsföretaget Zidcore hade att rapportera när verksamhetsåret 2016/2017 var över.

LÄS ÄVEN: Zidcore slog 74 miljoner - nu väntar expansion i Europa

Annons

Sålde nätbutiker till Bygghemma

Då var företaget, som driver närbutiker som Lastexperten.se och Traningsmaskiner.com inställt på att bredda sin verksamhet till ett antal nya marknader. Nu har företaget dock valt att lägga om planen något.

- Strategin gällande Zidcores internationella expansion har under året styrts om från utökning med fler länder till att fokusera på att ta ytterligare marknadsandelar inom de befintliga marknaderna som är Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, UK, Österrike och Irland, skriver företaget i sitt nya bokslut.

Någon ökning på 36 procent blev det inte i år, men Zidcore kan ändå stoltsera med att ha ökat sin omsättning från 74,2 till 76,4 miljoner kronor. Samtidigt har resultatet sjunkit från knappt 3,6 miljoner till 676 000 kronor. Allt enligt bolagets nya årsredovisning.

Under året har Zidcore bland annat gett Lastexperten nya funktioner och sålt av nätbutikerna Husochstuga.se och Zitewear.com till Bygghemma Group.

Resurser gick till att minska konsekvenserna

Dessutom ska bolaget ha råkat ut för det världsomfattande datorviruset WannaCry. Viruset ska ha påverkat delar som lagersystem och säljstyrningsverktyg.

- En kraftig tillväxt i maj och juni 2017 mattades av som följd då såväl stora personella som finansiella resurser lades på att minimera konsekvenserna. Det hela till trots nåddes en mycket positiv tillväxt under perioden maj/juni jämfört med samma period föregående år.

De kommande åren ska Zidcore lägga om sitt fokus från expansion och tillväxt till att nå förbättrad lönsamhet.

- Bolaget förväntar sig en fortsatt god tillväxt de kommande 24 månaderna. Fokus under den perioden kommer att vara att förbättra lönsamheten efter år med kraftig tillväxt med syfte att etablera marknadsandelar, skriver företaget.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!